open-navfaktor-logo
search
Prekinuto ročište
Murisu Gadžunu tokom svjedočenja o smrti kćerke Džene pozlilo, odvezli ga na KUM
Ročište u Kantonalnom sudu u Sarajevu gdje se sudi ljekarima optuženima da su svojim postupcima skrivili smrt dvoipogodišnje Džene Gadžun prekinuto je jer je ocu Murisu Gadžunu tokom svjedočenja pozlilo. Nakon pružanja prve pomoći Muris je prevezen na KUM. 
08.02.2024. u 12:21
get url
text
Kantonalni sud u Sarajevu, Muris Gadžun
Kantonalni sud u Sarajevu, Muris Gadžun

U sudnicu je stigla ekipa Hitne pomoći koja mu je ukazala pomoć, a pozlilo je i njegovoj sestri, tetki malene Džene koja je bila u publici.  

Murisu je pozlilo dok su ga unakrsno ispitivali advokati odbrane, nakon što je prethodno ispitan direktno od Tužilaštva. Prije nego što mu je pozlilo ročište je već jednom prekidano na pet minuta jer je Muris bio vidno uznemiren, plakao je i teško govorio. Nedugo nakon te pauze, dok je odgovarao na pitanja Alena Nakića, advokata Suada Rožajca, požalio se da ga steže u grudima, nakon čega je sjeo i pozvana je Hitna pomoć.

Današnji pretres je prekinut i novi je zakazan za 22. februar u 10 sati.

- Tužiocima se nalaže da u roku od sedam dana obavijeste sud o stanju svjedoka i mogućnosti da li može pristupiti. Ako ne bude u stanju, bit će pozvani svjedoci Benjamin Bejtović i Jasmina Bejtović - saopćila je sutkinja Indira Jahić. 

U ovoj godini su održana samo dva ročišta u ovom predmetu, a nekoliko ih je odgođeno.

Završeno je samo direktno ispitivanje majke preminule djevojčice Amile Gadžun, kao i njeno unakrsno ispitivanje.

Za smrt dvoipogodišnje Džene Gadžun optuženi su ljekari Suad Rožajac, Jasmina Halimić i Nina Jovanović.

Sve troje su prošle godine pred Kantonalnim sudom negirali krivnju za optužbe koje su im stavljene na teret.

Džena Gadžun preminula je 14. novembra 2021. godine u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu, šest dana nakon što su ljekari optuženi za njenu smrt, u stomatološkoj ordinaciji "Dr. Bejtović" obavljali "rutinsku" operaciju očnog kapka, tokom koje je došlo do komplikacija i srčanog zastoja, te pada u komu djevojčice, iz koje se nikad nije probudila.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.