open-navfaktor-logo
search
Pravosnažna presuda
Mirnesa S. osuđena na tri godine zatvora zbog krađe 1,25 miliona eura
Milionska krađa Mirnese S. osvanula je na naslovnicama širom Njemačke, ali i svijeta. Njemački mediji pišu da je 42-godišnjakinja osuđena na tri godine zatvora, a kako navode, kazna je mogla biti znatno veća.
17.07.2023. u 21:29
get url
text

VEZANI TEKST - Novi detalji milionske pljačke: Robert S. je motao oko prsta Bosanku Miki, je li je namamio u ljubavnu zamku?

U teoriji, Minesa S. je mogla dobiti i do deset godina zatvora. S obzirom da je na sudu priznala djelo i dala detaljno priznanje, kazna je niža. Tužitelji i odbrana će se suzdržati od žalbe, presuda je pravosnažna, navode njemački mediji.

- Zadovoljni smo ovom presudom - rekao je RTL-u njen advokat Markus Okolisan.

- Da se nije predala, da nije dala nikakve informacije, da nije dala priznanje, bila bi puštena sa pet-šest godina. U tom pogledu, ona je sve uradila kako treba i komora je to također cijenila - kazao je Okolisan.

Mirnesa S. je 14. oktobra prošle godine od zaštitarske firme u kojoj je radila ukrala 1,25 miliona eura gotovine. Zatim se 42-godišnjakinja sakrila u inostranstvu. Međutim, u januaru se predala njemačkim vlastima i uhapšena je na aerodromu u Štutgartu.

- Nažalost, ja sam to uradila - priznala je Mirnesa na sudu te dodala:

- Čim sam sjela u auto, zažalila sam zbog tog čina.

Navodi se da je osuđena izvršila krađu zajedno sa dva saučesnika. Jedan od njih dvojice je već uhapšen, a za 29-godišnjim Robertom S. se još traga, piše RTL.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.