open-navfaktor-logo
search
Akcija Hold
Međunarodna trgovina ljudima: SIPA u Gradačcu uhapsila dvije osobe, oduzeti novac, laptop i dokumenti
Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), jučer su u okviru operativne akcije "Hold" na području Gradačca realizovali pretres stana i drugih prostorija i pokretnih stvari na jednoj lokaciji, saopćeno je iz SIPA-e. 
27.06.2023. u 10:54
get url
text

- Slobode su lišana dva lica zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivično djelo međunarodna trgovina ljudima propisano Krivičnim zakonom Bosne i Hercegovine. Lica lišena slobode su sprovedena u prostorije SIPA-e radi kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenog.

Prilikom pretresa otkriveno je i privremeno oduzeto 3000,00 KM, jedan laptop, dokumentacija i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz da je počinjeno krivično djelo međunarodna trgovina ljudima.

Pretres je realizovan na osnovu usmenog naloga Suda Bosne i Hercegovina i pod nadzorom Tužilaštva Bosne i Hercegovine a u saradnji sa policijskim službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona i Službom za poslove sa strancima Bosne i Hercegovine.

Takođe u ovom predmetu je ostvarena i saradnja sa nevladinim organizacijama Vaša Prava BiH i Centar za pružanje usluga u zajednici PUŽ iz Tuzle - navodi se u saopćenju. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.