open-navfaktor-logo
search
Zvanično
Mauricio Pochettino više nije trener Tottenhama
Najveći uspjeh na klupi Spursa ostvario je prošle sezone doguravši do finala Lige prvaka u kojem je izgubio od Liverpoola
19.11.2019. u 21:36
get url
text

Nakon pet godina provedenih za kormilom engleskog premierligaša Tottenhama, argentinski stručnjak Mauricio Pochettino (47) napustio je klupu ovog  kluba.

Potvrđeno je to i iz londonskog kluba.

- Rezultati na kraju prošle i početkom nove sezone u Premier lig su bili razočaravajući, ali izuzetno smo oklijevali s donošenjem ove odluke i to nije bila odluka koju je Odbor olako prihvatio, niti je žurio s njom - saopćio je Daniel Levy, predsjednik Tottenhama .

Pochettino je stigao u Tottenham u maju 2014. godine iz Southamptona u kojem se zadržao samo jednu sezonu, a prije toga je tri godine vodio Espanyol.

Najveći uspjeh na klupi Spursa, 47-godišnji Argentinac je ostvario prošle sezone doguravši do finala Lige prvaka u kojem je izgubio od Liverpoola.

Spursi su trenutno na skromnom 14. mjestu engleskog prvenstva, te na drugoj poziciji grupe B Lige prvaka iza Bayerna.

Nagađa se kako bi Pochettino mogao karijeru nastaviti u Manchester Unitedu, Real Madridu ili PSG-u, dok za njegovo mjesto na klupi Tottenhama konkuriraju Eddie Howe, Julian Nagelsmann i Carlo Ancelotti.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.