open-navfaktor-logo
search
Nezaboravni pohod
Ljubitelji prirode uživali u ljepotama Bjelašnice
Oko 200 zaljubljenika prirode različite starosne dobi i kondicije prošli su grebenom Bjelašnice u projektu koji za cilj ima promovirati ljepote i potencijale te planine.
12.07.2020. u 16:33
get url
text

Pohod je počeo iz Babinog Dola, a u pratnji vodiča sudionici su išli stazom do najvišeg vrha Bjelašnice - Opservatorij (2.067 m.n.v.), potom do vrha Mala Vlahinja (2.054 m.n.v.).

Vrijeme je prvog dana vikenda bilo pogodno za hodanje po prirodi, iskustva sudionika pozitivna, a za neke od njih bio je to prvi pohod u planinu.

Organizator je Inicijativa za Bjelašnicu i Igman, koja za cilj ima promoviranje potencijala tih planina posebno unapređenje kvalitete Ski centra Bjelašnica i Igman.

{$galerijaFotografija}

KJKP ZOI ‘84 omogućio je sudionicima besplatnu vožnju šestosjedom, uz poštivanje mjera zaštite od koronavirusa.

Predstavnica Inicijative za Bjelašnicu i Igman, Alma Kovačević-Kantardžić, kazala je da od početka prošle godine rade na promociji ljetnog i zimskog turizma na te dvije planine, a već imaju određenih rezultata.

Kako je istakla, članovi te inicijative različitih su profila i stručnosti te umnogome mogu pomoći u toj oblasti.

Do sada su tako, primjera radi, dali konstruktivne prijedloge za unapređenje stanja na olimpijskim planinama, te organizirali akciju čišćenja Bjelašnice.

bjelašnica9.jpg
1 od 7
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.