open-navfaktor-logo
search
Visoke kazne
Koloseum u Rimu oštećen tri puta u svega nekoliko sedmica
Koloseum, jedna od svjetski poznatih historijskih građevina Rima, glavnog grada Italije, oštećena je treći put u svega nekoliko sedmica.
16.07.2023. u 16:30
get url
text

Italijanska žandarmerija uhvatila je jučer 17-godišnjeg njemačkog učenika kako struže na zidu prizemlja Koloseuma dok je šetao s profesoricom, objavila je agencija ANSA.

Još jedan pokušaj oštećenja historijske građevine dogodio se prošlog petka. Švicarsku studenticu (17), koja je s porodicom bila na odmoru, turistički vodič je snimio kako urezuje svoje inicijale na zidu Koloseuma. Zabilježeno je da je vodič prijavio vlastima mladu djevojku koja je oštetila Koloseum.

Nakon što je snimak događaja završio na društvenim mrežama, mnogi su korisnici reagirali na djevojku koja je oštetila Koloseum.

Navedeno je da oboje turista koji su oštetili Koloseum riskiraju novčane kazne od po 15.000 eura i zatvorsku kaznu do pet godina.

Koloseum, čije je pravo ime "Flavijev amfiteatar", star oko 2.000 godina, oštetila je još jedna osoba 23. juna, koja je stigla iz Engleske, a porijeklom je iz Bugarske.

Osoba čije je ime navedeno kao Ivan poslala je pismo izvinjenja gradskoj upravi Rima nakon što je video na kojem je napisao "Ivan + Hayler 23/6/23" na zidu Koloseuma izazvao bijes na društvenim mrežama.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.