open-navfaktor-logo
search
Traži ga Njemačka
Ko je muškarac kojeg je SIPA danas uhapsila: Nasred ceste ženu pokušao ubiti sjekirom
Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA), danas je na području Tomislavgrada uhapsila muškarca po potjernici Interpola, a zbog pokušaja ubistva u Njemačkoj. 
16.02.2024. u 16:41
get url
text

VEZANI TEKST - SIPA uhapsila osobu osumnjičenu za pokušaj ubistva u Njemačkoj

Kako prenose njemački mediji, u Bosni Hercegovini uhapšen je 46-godišnjak koji je prije dva dana u Ober-Ramstadtu kod Darmstadta sjekirom teško povrijedio svoju bivšu suprugu. 

Napad se dogodio na ulici. Svjedoci su prijavili svađu oko 14 sati, kao i da je muškarac, naočigled očevidaca, ženu udario sjekirom u vrat i pobjegao autom s mjesta događaja, bacivši sjekiru na ulicu. 

Automobil je pronađen u četvrtak na željezničkoj stanici u Dieburgu, u blizini Darmstadta, dok je on jutros uhapšen stotinama kilometara dalje od mjesta zločina - u Tomislavgradu u BiH. 

Već je pokrenut proces izručenja 46-godišnjaka za kojeg se navodi da je albanskog porijekla.

Žena je sa teškim povredama zbrinuta u bolnici i van je životne opasnosti. 

Iz SIPA-e je jutros saopćeno da su na osnovu operativnih saznanja pripadnici operativnog tima Fast locirali osumnjičenog, nakon čega je uhapšen i priveden u prostorije ove policijske agencije. Akcija je izvedena u saradnji sa Direkcijom zakoordinaciju policijskih tijela i pripadnicima MUP-a Livanjskog kantona.

Uhapšeni je predat u nadležnost Suda BiH, koji je zadužen za ekstradicioni pritvor.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.