open-navfaktor-logo
search
Zahtjevno radno mjesto
Kineska "najnezgodnija prodavnica" visi sa litice 120 metara iznad zemlje
Mali drveni objekat smješten na strmoj litici u slikovitoj južnoj kineskoj regiji zaradio je nadimak "najnezgodnije prodavnice" u zemlji.
08.11.2023. u 09:18
get url
text
Kineska prodavnica
Kineska prodavnica

Viseći na nevjerovatnih 120 metara iznad zemlje, prodavnica od dva kvadratna metra nudi penjačima piće i lagano osvježenje u slikovitom području Shiniuzhai u kineskoj provinciji Hunan, navodi se u tekstu China Daily-ja.

Shiniuzhai je poznat po svom brdovitom krajoliku, koji nudi prekrasan pogled i niz uzbudljivih aktivnosti na planini. U njemu se nalazi i Haohan Qiao, ili "Most hrabrih muškaraca", koji je po otvaranju 2015. godine bio prvi kineski most sa staklenim dnom.

Prodavnica se nalazi duž 800 metara rute nazvane gvozdeni put. To je put uz planinu koji koristi metalna sidra i druge strukture za koje se penjači mogu pričvrstiti dok se kreću gore i preko izazovnog terena.

Trgovina je izazvala interesovanje kada je otvorena 2018., a građena je godinu dana. U centar pažnje se vratila ovog mjeseca nakon nedavnih izvještaja u državnim medijima, koji su osvojili kineske korisnike društvenih mreža, prenosi CNN.

Jedan popularni bloger nazvao ju je najnezgodnijom prodavnicom, a drugi prokomentirao kako je ovo zahtjevno radno mjesto.

Put do vrha traje oko 90 minuta, a svaki penjač može besplatno dobiti bocu vode u prodavnici, rekao je Song Huizhou, generalni direktor Shiniuzhaija, za China Daily.

Članovi osoblja odgovorni su za svakodnevno nošenje zaliha u radnju.

Neimenovani zaposlenik rekao je Beijing Youth Dailyu, još jednom državnom listu, da osoblje svaki dan nosi desetke boca pića uz brdo u rancu, a svaka se prodaje za manje od dolara.

Osoblje je također dijelilo besplatne "mjesečeve kolače" u malim crvenim kutijama penjačima kada je zemlja slavila Festival sredine jeseni prošlog mjeseca.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.