open-navfaktor-logo
search
Racije
Izraelski vojnici ubili troje Palestinaca na Zapadnoj obali, među njima dvoje djece
Najmanje tri Palestinca, uključujući dvoje djece, ubijeno je u racijama koje su izveli izraelski vojnici u više gradova okupirane Zapadne obale.
02.11.2023. u 11:47
get url
text

U saopćenju palestinskog Ministarstva zdravstva navodi se da je 14-godišnji Eyhem Mahmud al-Shafi izgubio život od posljedica vatre koju su otvorile izraelske snage u gradu Qalqilya, na Zapadnoj obali.

Zabilježeno je da su još dva Palestinca povrijeđena u napadu izraelskih vojnika u Qalqilyi.

U saopćenju Ministarstva također se navodi da su 19-godišnji Palestinac Qusay Mezyun Karan u gradu Al-Bire i 14-godišnji Hamdan Amr Hamdan u Nablusu poginuli u paljbi izraelskih vojnika.

Broj Palestinaca koje su ubile izraelske snage i židovski doseljenici na okupiranoj Zapadnoj obali od 7. oktobra porastao je na 133.

Izraelska vojska proširila je svoje zračne i kopnene napade na Pojas Gaze, koji je pod nemilosrdnim zračnim napadima otkako je palestinska grupa Hamas pokrenula iznenadnu ofanzivu protiv Izraela 7. oktobra.

U izraelskim napadima na Pojas Gaze, koji traju već 26 dana, ubijeno je 8.796 Palestinaca. Iz Ministarstva zdravstva u Gazi navedeno je danas kako je među ubijenima 3.648 djece i 2.290 žena. Povrijeđeno je 22.219 osoba.​​​​​​​

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.