open-navfaktor-logo
search
Monstruozno
Izrael iskorištava djecu za širenje mržnje prema Palestincima: Snimili video pa ga izbrisali nakon kritika
Video izraelskog javnog emitera Kan na kojem djeca Izraela pjevaju o krvavom pohodu na Gazu izazvao je reakcije na internetu.
22.11.2023. u 11:28
get url
text

Djeca pjevaju kako će u "u roku od godinu sve eliminisati" (misleći na Palestince), a potom će se vratiti na "svoju zemlju, gdje će orati svoje njive..."

Ofer Rosenbaum, Izraelac koji je kreirao video, izjavio je da je "dužnost Izraela da se bore protiv Palestinaca kao da nisu ljudska bića".

Podsjetimo, izraelski bombarderi ubili su više od 13.000 ljudi u Gazi otkako je Hamas napao 7. oktobra i ubio 1.200 Izraelaca.

Video je postavljen 19. novembra i onda je izbrisan. Korisnici interneta su zaključili da je to neprihvatljivo, uključujući i ljude koji su postavljali objave na hebrejskom.

Mnogi korisnici X -a zaključili su da je to "cinično isticanje djece koja čak ni ne razumiju riječi "sve ćemo ih eliminisati."

- Bolesno u glavu. Nećemo dozvoliti da od djece Izraela napravite monstrume - poruke su sa X-a. 

Kao odgovor mnogi su podijelili video djece iz Gaze i pjesmu u kojoj pjevaju da je "sloboda njihove zemlje oteta, i da im je zemlja spaljena". U pjesmi traže "mir i djetinjstvo".

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.