open-navfaktor-logo
search
Neizvjesnost
Fojnica očekuje pomoć od kantona i FBiH, svi se boje najcrnjeg scenarija za Reumal
Na današnjoj vanrednoj sjednici Općinskog vijeća Fojnica na kojoj je razmatrano aktuelno stanje u Lječilištu Reumal jednoglasno su usvojena tri zaključka. 
25.09.2020. u 12:54
get url
text

- Općinsko vijeće daje potpunu podršku trenutnoj Upravi Reumala; mole se radnici Reumala na solidarnost u ovom teškom periodu zarad očuvanja svojih radnih mjesta; obavezuje se načelnik i Općinsko vijeće Fojnica da inteziviraju aktivnosti sa federalnim i kantonalnim institucijama na iznalaženju rješenja za dugoročnu finansijsku stabilizaciju. 

Na sjednici su se vijećnicima obratili izvršni direktor Reumala Alija Mukača, fojnički načelnik Sabahudin Klisura, a zatim i uposlenik Reumala Nasir Selimović.

Svi su istakli da se boje najcrnjeg scenarija, a do kojeg dovode nebriga države, neprepoznavanje vrijednosti Reumala za Fojnicu i državu u vremenu koronavirusa.

Šef kluba SDA, Almir Zulum, je kazao da je Reumal bitniji od svih nas i da je ovakvo stanje u Reumalu, jedan radnik na jednog gosta, neodrživo te da je neophodna nova sistematizacija radnih mjesta koja bi prepoznala samo prave potrebe Reumala.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.