open-navfaktor-logo
search
Investicija 10 miliona KM
Firma EPS Laštro otvorila novi pogon za proizvodnju stiropora u Kreševu 
Najveći proizvođač stiropora u Bosni i Hercegovini, kompanija EPS Laštro, danas je u Kreševu otvorila novi pogon za proizvodnju na površini od pet hiljada kvadratnih metara.
27.04.2023. u 19:13
get url
text
Firma Lastro
Firma Lastro

Direktor i vlasnik kompanije Marinko Laštro izjavio je da je u izgradnju novih hala i instaliranje najsavremenije opreme uloženo 10 miliona maraka, čime je EPS Laštro dodatno učvrstio vodeću poziciju u Bosni i Hercegovini. 

- Razvojem društva i savremene tehnologije, raste i spoznaja o energetskoj učinkovitosti odnosno potrebi za uštedom sve skuplje energije. Stiropor se pokazao kao najbolji izolator gledajući odnos cijene i rezultata uštede - naveo je Laštro.

Dodao je da je do sada EPS Laštro proizveo više od 55 miliona kvadrata fasadnog stiropora (EPS-a) a svojom ukupnom dosadašnjom proizvodnjom EPS Laštro je doprinjeo uštedi oko 3,3 miliona tona uglja ili 13,2 miliona kubnih metara ogrijevnog drveta.

Na otvaranju je istaknuto da potreba stanovništva za smanjenjem troškova energije i očuvanju okoliša doprinosi sve masovnijoj upotrebi EPS izolacije, a krajnji kupci su prepoznali kvalitetu proizvoda tvrtke EPS Laštro i tradiciju dugu više od 25 godina.

Svečanosti su prisustvovali predstavnici više od 400 firmi iz Bosne i Hercegovine i regije, kojima EPS Laštro isporučuje stiropor već niz godina.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.