open-navfaktor-logo
search
Objavljen snimak akcije
Epilog "Mete 2": Petnaest uhapšenih, pronađeni spid, hašiš i marihuana
U akciji kodnog naziva "Meta 2" čiju realizaciju su jutros u 6 sati započeli pripadnici Uprave policije MUP-a Zeničko - dobojskog kantona uhapšeno je ukupno 15 osoba. 
13.12.2023. u 15:17
get url
text

VEZANI TEKST - U toku pretresi na 19 lokacija u Kaknju i Zavidovićima, hapšenja zbog droge, teških krađa i nelegalnog oružja

Kako je saopćeno iz MUP-a ZDK, 12 uhapšenih je sa područja Kaknja, a troje iz Zavidovića. 

Pretreseno je ukupno 19 lokacija.

Tom prilikom policija je pronašla i izuzela oko1.300 grama spida, kao i 162 paketića iste droge spremne za uličnu prodaju, 25 grama hašiša i 31 paketić iste droge spakovan za uličnu prodaju, te oko 200 grama, kao i 14 paketića marihuane, tri stabljike indijske konoplje, osam preciznih vaga, devet mobilnih telefona, pušku, pištolj, određenu količinu puščane i pištoljske municije, te druge predmete i tragove koji će poslužiti kao dokaz za vođenje krivičnog postupka.

Pretresi i hapšenja provedeni zbog sumnje u počinjenje krivičnih djela neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga, teška krađa i nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija. 

Uhapšeno je 12 osoba iz Kaknja, te tri iz Zavoidovića.

Akciijom su obuhvaćeni i Č. O. (1981) iz Kaknja, koji se nalazi na izdržavanju kazne zatvora u KPZ Busovača, dok je za S. I. (1986) iz
Kaknja raspisana operativna potraga i za njim se intenzivno traga.

Nakon kriminalističke obrade osumnjičeni će biti predati u nadležnost Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona na dalje postupanje, saopćio je MUP ZDK.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.