open-navfaktor-logo
search
Astrologija
Dva horoskopska znaka odudaraju po inteligenciji od svih ostalih
Vodenjak i Škorpion su najpametniji horoskopski znakovi, kažu astrolozi. Ali, njihova pamet proizlazi iz dva vrlo različita razloga.
28.05.2020. u 16:32
get url
text

Ljudi rođeni u znaku Vodenjaka imaju najviši nivo analitičke inteligencije, koja se mjeri kognitivnom sposobnošću i IQ-om. S druge strane, Škorpione krasi više pronicljiva inteligencija, oni su najbolji u realnom procjenjivanju i razumijevanju svijeta u cjelini.

- To ne znači da ostali horoskopski znakovi nisu inteligentni, jesu - na svoj način. Blizanci i Vage, također, imaju mnoštvo mentalnih sposobnosti - pojašnjava Neil Crabtree, astrolog sa Mayo School of Astrology.

- Rak i Ribe su najbolji u emocionalnoj inteligenciji. Drugim riječima, oni izvrsno prepoznaju i rasuđuju svoje i tuđe osjećaje - dodao je.

Zemaljski znakovi: Bik, Djevica i Jarac - iskazuju praktičnu inteligenciju, dok vatreni znakovi: Ovan, Lav i Strijelac - imaju tendenciju biti najintuitivniji u Zodijaku što ih čini savršenim materijalom za rukovodeće pozicije u poslu, prenosi Reader's Digest.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.