open-navfaktor-logo
search
Banja Luka
Đukanović predat u KPZ Tunjice, policija i dalje traga za bijelim "golfom 7"
Direktor policije RS-a Darko Ćulum ranije je kazao kako za sada nemaju informacije gdje je Đukanović bio u periodu poslije ubistva Krunića
13.06.2019. u 14:17
get url
text

Pod jakom policijskom pratnjom Benedi Đukanović sproveden je iz Sarajeva u Kaznenopopravni zavod (KPZ) Tunjice u Banjoj Luci.

Njega će odmah po prijemu saslušati postupajući tužilac Tužilaštva RS-a i inspektori Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS-a, kazala je načelnica Odjeljenja za odnose s javnošću MUP-a Republike Srpske Mirna Miljanović.

Policija i dalje traga za bijelim "golfom 7" (003-K-770), kojim je Đukanović pobjegao s mjesta zločina.

Policija moli sve građane da ukoliko primijete navedno vozilo da pozovu telefonski broj 122 ili da jave najbližoj policijskoj stanici.

Đukanović je bio u bjekstvu od 22. aprila kada su ubijeni Slaviša Krunić i Žarko Pavlović u Glamočanima, kod Laktaša. U pucnjavi je smrtno stradao i napadač Željko Kovačević.

Đukanović se predao sinoć policiji Kantona Sarajevo na Ilidži.

Direktor policije RS-a Darko Ćulum ranije je kazao kako za sada nemaju informacije gdje je Đukanović bio u periodu poslije ubistva Krunića.

- Da smo znali gdje je bio, mi bismo ga uhapsili - rekao je Ćulum.

Drugi osumnjičeni Emilio Baldo ranije je uhapšen. U okviru istrage do sada je uhapšen i radnik Firme "Sector security" Rodoljub Gajić iz Banje Luke, koji je osiguravao suprugu i djecu ubijenog Krunića, a za kojeg se sumnja da je odavao informacije osumnjičenima Benediju Đukanoviću i Emiliju Baldu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.