open-navfaktor-logo
search
Velika Britanija
Dječaka ugrizao pauk, dva dana kasnije nije mogao stajati na nogama
Školarac iz Surreya u jugoistočnoj Engleskoj, hitno je prebačen u bolnicu nakon ugriza "najopasnijeg britanskog pauka".
05.01.2024. u 18:32
get url
text

Jedanaestogodišnjeg Matthewa za Božić je ugrizla plemenita lažna udovica za stražnji dio noge, a posljedice su se vidjele tek dva dana kasnije kada dijete više nije moglo stajati na nogama, prenosi Daily Mail.

- U noći na Božić zadobio je ugriz za stražnji dio noge. Nije odmah bilo jasno o čemu se radi, ali je rekao da ga boli noga. Pogledala sam i doslovno je izgledalo kao mala ogrebotina - rekla je dječakova majka Sarah.

Dan nakon Božića dječak se i dalje žalio na bol u nozi. Oko rane se stvorila mala krasta na koju je stavila inadin kako bi spriječila infekciju.

- Sljedeći dan više nije mogao hodati. Buncao je i imao temperaturu 39,7, noga mu je bila crvena i počeo se stvarati celulitis. Hitno sam ga odvezla u bolnicu - dodaje Sarah.

U bolnici je dječak primio intravensku terapiju antibioticima i upozoren je da će možda trebati na operaciju kako bi se uklonio otrov. Dječak se vratio kući i mora piti osam tableta dnevno kako bi liječio povredu.

- Trebat će nekoliko sedmica da se rana raščisti, možda i više. Pauk ga je vjerovatno ugrizao u krevetu jer je to jedino mjesto gdje nije nosio hlače, rekla je majka dječaka.

Savjetovala je svima da provjeravaju odjeću, krevete, šupe i garaže jer se plemenita lažna udovica najčešće tamo zadržava.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.