open-navfaktor-logo
search
Jedva je obuzdali
Divovska kraljevska kobra u jednom trenutku potjerala i snimatelja
U tajlandskoj provinciji Chanthatburi miran dan službe za zaštitu životinja prekinuo je poziv prestravljenog vrtlara.
08.10.2020. u 11:46
get url
text
Kobra kraljevska
Kobra kraljevska

On je u svom voćnjaku ispod jednog drveta naišao na divovsku kraljevsku kobru. Prema njegovim riječima, kraljevska kobra se ponašala prilično agresivno i pokušala ga je ugristi, što je zapravo netipično ponašanje za ovu zmiju.

Kad su dvojica pripadnika službe za zaštitu životinja stigli do uplašenog čovjeka ugledali su čak četiri metra dugu kraljevsku kobru koja nije pokazivala baš nikakvu želju da napusti vrt.

Prvo su je pokušali uhvatiti hvataljkom, ali ogromna zmija postala je vrlo nasilna te je krenula u napad i pokušala ugristi dvojac koji ju je došao "spakirati" na sigurno.

U jednom trenutku je čak i krenula u potjeru za osobom koja se snimala cijelu "maknimo zmiju" operaciju, a nije bilo ni govora da će se približiti plastičnoj kutiji u koju su je željeli staviti.

Konačno, nakon pola sata se kraljevska kobra donekle izmorila te ju je dvojac iz službe za zaštitu životinja konačno uhvatio i potom spremio u kutiju.

- Ova kraljevska kobra bila je baš žestoka, a imala je i vrlo snažno tijelo. Nikako se nije dala staviti u kutiju, što nije ni slično niti jednoj zmiji s kojom sam do sada imao posla - rekao je Sergeant Natthaphon,jedan od članova službe za zaštitu životinja.

Zmija je nakon hvatanja odnesena u obližnji centar za reptile na kratki oporavak nakon čega će se pustiti u divljinu, čim dalje od naseljenih mjesta.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.