open-navfaktor-logo
search
Pokušaj ubistva
Detalji obračuna na Šipu: Krasnića napadač čekao skriven ispod balkona
Policija zna ko je napadač na Krasnića i za njim je u toku potraga zbog pokušaja ubistva 
24.11.2018. u 23:09
get url
text

U pucnjavi do koje je večeras došlo u sarajevskoj ulici Dejzina Bikića u  sarajevskom naselju Šip ranjen je Kenan Krasnić, a radilo se o klasičnoj sačekuši. 

Kako Faktor saznaje na mjestu događaja u njega je ispaljeno nekoliko hitaca te je on odmah prevezen na Klinički centar Univerziteta u Sarajevu. Navodno je zadobio prostrelnu ranu u predjelu grudnog koša ali, metak nije povrijedio vitalne organe, te je odmah izašao iz tijela. 

Sve se odigralo oko 20:40 sati, kada je Krasnić, koji je kupio stan u zgradi koja se nalazi u pomenutoj ulici, izašao iz haustora i krenuo u svom automobilu. Iza samog čoška zgrade, u sjeni balkona krio se napadač te je na njega ispalio pet ili šest metaka, u namjeri da ga ubije. Napadač je odmah potom pobjegao. 

{$galerijaFotografija}

Iako povrijeđen, Krasnić je uspio da se vrati u svoj stan i pozove prijatelja koji ga je odmah odvezao do bolnice gdje mu je ukazana ljekarska pomoć. Navodno je Krasnić sam uspio izaći iz automobila nakon ranjavanja. 

U međuvremenu o pucnjavi je obaviještena policija koja je odmah stigla na mjesto događaja i započela uviđaj te potragu za napadačem koji se sumnjiči za pokušaj ubistva. 

Kako saznajemo, policija je već identifikovala napadača, a na mjestu pucnjave, ispod balkona i u travi, pronađene su dvije čahure. Također, u zgradi su uočeni i tragovi ranjenog.

U razgovoru sa stanarima u ovoj ulici saznajemo da su u posljednje vrijeme uznemireni pojavom sumnjivih osoba u ovom naselju, posebno u ovoj zgradi te velikog broja automobila i osoba koje su se na tom području svakodnevno vrtile.  Zbog čega su im se činile sumnjivima nisu nam željeli kazati.

Međutim, istražitelji su na mjestu događaja pronašli i veliki broj šprica pa se pretpostavlja da bi droga mogla biti motiv obračuna. 

Uviđaj na mjestu pucnjave je u toku.

Krasnić se inače dovodio u vezu sa krađom automobila, te je 2007. godine privođen sa grupom automafijaša. 

pokusaj-ubistva-sip-24112018-JB-0J4A6170.jpg
1 od 4
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.