open-navfaktor-logo
search
Policijska istraga
BBC potresa najveći skandal: Zvijezda voditelj platio 40.000 eura tinejdžeru za eksplicitne fotografije
Do sada najveći skandal potresa BBC. U centru ovog skandala je neimenovani voditelj ove medijske kuće u Velikoj Britaniji. Otkriveno je da je jednom tinejdžeru platio oko 40.000 eura u zamjenu za eksplicitne fotografije.
10.07.2023. u 16:45
get url
text

U izjavi za javnost BBC je potvrdio da je suspendovao muškog člana osoblja, ali nije otkrio njegov identitet. Prva saznanja o ovom skandalu, objavio je londonski list The Sun. 

Odmah se oglasio i generalni direktor BBC-a Tim Davie, koji je rekao da kompanija "brzo i pažljivo istražuje ove tvrdnje".

Ekipa BBC-a će se danas sastati sa policijom dok policajci razmatraju da li je misteriozna zvijezda optužena da je platila oko 40.000 eura tinejdžeru, ovisniku o drogama za seksualno eksplicitne fotografije prekršila zakon, objavio je Daily Mail. 

Voditelj zvijezda, čije se ime ne otkriva, konačno je suspendiran skoro dva mjeseca nakon što je porodica žrtve prvi put uložila žalbu.

"Dobro poznata" zvijezda navodno je nazvala mladića nakon što je bio razotkriven prošle sedmice. Pitao ga je "šta si uradio?", te zamolio da nazove svoju majku da je ubijedi da zaustavi istragu i počeo je da paniči. 

Ako se optužbe dokažu, mogle bi predstavljati više krivičnih djela. Navodi se da su isplate počele kada je tinejdžer imao 17 godina.  

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.