open-navfaktor-logo
search
Pedofilija
Banjalučaninu sedam godina zatvora zbog obljube 14-godišnje kćerke 
Banjalučanin Duško J. (59) osuđen je danas na jedinstvenu kaznu od sedam godina zatvora za više krivičnih djela, među kojima je i obljuba djeteta mlađeg od 15 godina.
21.06.2022. u 14:38
get url
text

Žrtva je njegova kćerka, koja je u vrijeme počinjena djela, 24. juna prošle godine, imala 14 godina.

Kako je navedeno danas, prilikom čitanja presude u Okružnom sudu Banja Luka, Duško J. je proglašen krivim da je u periodu od 20. maja do 24. juna prošle godine kada je ostajao sam sa kćerkom, u mjestu u okolini Banje Luke, govorio djevojčici da je zaljubljen u nju, dodirivao je po intimnim dijelovima tijela, tražio da ga oralno zadovoljava i govorio joj razne neprimjerene stvari. 

Žrtva se 24. juna prošle godine oko ponoći iskrala iz njihove porodične kuće, sama otišla u policiju i prijavila oca za seksualno zlostavljanje. 

Također, Duško J. je proglašen krivim i za omogućavanje uživanja droga, a djevojčici je davao da konzumira marihuanu. Kada je uhapšen, u pretresu mu je pronađeno oružje i municija.

Sudija Branimir Jukić danas mu je izrekao presudu na pet godina za obljubu, dvije godine za omogućavanje uživanja droga i šest mjeseci za nedozvoljenu proizvodnju i promet oružja, te je osuđen na jedinstvenu kaznu od sedam godina zatvora. 

Također, izrečena mu je i zabrana približavanja i komunikacije sa žrtvom u trajanju od dvije godine.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.