open-navfaktor-logo
search
Akcija "Logan"
Banja Luka: Uhapšene četiri osobe, među njima i jedna sa Interpolove potjernice zbog ubistva
U akciji banjalučke policije "Logan" uhapšene su četiri osobe zbog droge i drugih krivičnih djela.
12.01.2021. u 10:34
get url
text

Kako saznajemo, uhapšeni su Stefan Stefanović iz Novog Sada, Slobodan Stanković, Milan Gajić i Bojan Đurić.

Za Stefanovićem je policija iz Srbije godinama tragala zbog ubistva. Uhapšeni Gajić je, kako saznajemo, vojnik u Oružanim snagama BiH. Od Đurića, koji je taksista oduzeto je oko 10.500 KM.

Portparol PU Banja Luka Danijela Mučibabić rekla je da je akcija "Logan" usmjerena prema  kriminogenim licima osumnjičenim za veći broj krivičnih djela u vezi zloupotrebe opojnih droga i falsifikovanje dokumentacije, te i drugih krivičnih djela.

Istoga dana po neredbi sudije za prethodni postupak Osnovnog suda Banja Luka, a uz saglasnost dežurnog tužioca OJT Banjaluka, izvršen je pretres stana i druge prostorije koje koristi osumnjiččeni Stefanović,te  je pronađeno i oduzeto oko 61 gram kokaina, oko 30 grama marihuane, vaga, više mobilnih telefona, veća količina novca, falsifikovana dokumenta Srbije i Švicarske i drugi predmeti koji mogu poslužiti u krivičnom postupku.

Izvršenim operativnim provjerama za Stefanovića utvrđeno je da i ima raspisanu Interpolovu potragu Srbije za teško ubistvo.

Prilikom krim-obrade je izjavio da se na području Banje Luke  skrivao oko tri godine koristeći falsifikovane dokumente sa lažnim imenom.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.