Manekenka i savjetnik za ishranu Emerald Van Langen (32) iz Toronta visoka je 193 centimetra, a njen suprug 160 centimetra.

Ova Kanađanka se uvijek nadala da će dostići visinu svoje najstarije sestre, koja ima 190 centimetara. Dok je bila mlađa toliko je bila oduševljena svojom visinom, da je čak izbjegavala da pije gazirana pića nakon što je čula da mogu da zaustave rast, piše Metro.

Kad je imala devet godina, Emerald je primjetila kako mnogo brže raste od svojih prijatelja. Danas, ima 193 centimetra i zahvalna je što joj je visina omogućila manekensku karijeru.

Ali, otkrila je i neke mane svoje visine. Naime, sve joj je teže bilo da nađe momka jer su svi pored nje bili mali.

Na njenu sreću, oduvijek su je privlačili niži partneri, takvog je i osvojila.

- Sa suprugom sam već 11 godina, a prije nego što smo se upoznali, uvijek sam izlazila s nižim muškarcima, čak i onim nižim od prosjeka. Mislim da je muškarce uvijek nerviralo to što sam viša od njih - kaže Esmerald i dodaje kako je danas sretna u braku, ali da i pored toga dobija svakakve nepristojne poruke od raznih muškaraca.

Ona kaže kako je njena visina rezultat genetike i zdravog načina života. Ali otkriva kako je u školi morala da se sagne kako bi stala u kadar fotografije. Kako kaže to često radi i danas.

Naučila je da se našali na svoj račun, a košarkaški treneri uvijek su je uporno pozivali u svoju ekipu.

- Nekad mi je bio problem da pronađem adekvatnu odjeću, ali danas nije jer znam tačno gdje mogu kupiti nešto za sebe. I vjenčanicu sam morala da produžavam - kaže Emerald kojoj je ipak najgore iskustvo bilo razgledavanje stanova.

Nakon što je bila u nekoliko stanova gde se osjećala klaustrofobično, naučila je da je najbolje u startu pitati koliko je plafon visok.