Kelli Christina, direktorica zdravstvene ustanove iz Texasa tužila je Brada Pitta tvrdeći da joj je obećao brak i pobjegao s njenim novcem.

Christina je podnijela tužbu protiv glumca navodeći da mu je uplatila 40.000 dolara da se pojavi na eventima koje je organizirala za njegovu neprofitnu organizaciju Make It Right Foundation (koja se bavi izgradnjom domova za žrtve uragana Katrina).

Christina tvrdi da bi Pitt uvijek obećao doći na event, a zatim u posljednjem trenutku otkazao, obećavši da će se sigurno pojaviti sljedeći put, piše Daily Mail.

Pedesetogodišnjakinja je također navela da je tokom dogovaranja poslova s Bradom izgradila i privatnu vezu te da su "raspravljali o braku".

Sve je, navodi, propalo kada mu je prestala uplaćivati novac.

Pittov pravni tim zatražio je odbacivanje optužbi, navodeći da ni on, ni iko drugi iz organizacije nije kontaktirao s njom.

- Ni saradnici organizacije Make It Right, niti gospodin Pitt nisu imali nikakve dogovore s njom. Pretpostavljamo da ju je kontaktirao neko ko se nezakonito predstavljao kao on putem interneta - navedeno je u njihovom dopisu.

 

Izvor: Faktor/Daily Mail