Želite skinuti kilograme, ali ne i provesti sate u teretani? Navodno je to moguće postići uz japansku metodu mršavljenja. Neki vjeruju da je metoda koju je prije deset godina osmislio fizijatar Toshiki Fukutsudzi tajna vitkog struka.

Japanska metoda uključuje ležanje na prostirci za jogu sa zamotanim peškirom ispod donjeg dijela leđa.

Umjesto napornog vježbanja, sve što trebate je ležati s nogama u širini ramena i rukama ispruženima iznad glave. Preporuka je da u ovoj pozi provedete pet minuta ili više, kao i da to činite redovno, kako biste vidjeli rezultate.

Kako je to moguće?

Trenerica i instruktorica joge Kirsten Scott kaže da ova metoda može biti učinkovita za poboljšanje držanja i pokretanje probavnog sistema. Zapravo pomaže spriječiti nadutost, a pritom trbušne mišiće čini više zategnutima.

- Dio kičme između rebara i malog dijela leđa je mjesto na kojem su povezani crijevni živci pa ako se zdjelica zgrči, može doći do problema s probavom, kao što su zatvor, nadutost, plinovi i želučani refluks- pojasnila je za Body&Soul.

Kirsten je sigurna da tehnika ima pozitivni učinak, baš kao i neki koji su je isprobali.

-Isprobala sam. Teško je izdržati pet minuta, ali djeluje- jedan je od komentara, a na YouTubeu ih je moguće pronaći još stotine koji potvrđuju učinkovitost japanske tehnike.

Kako se izvodi ova japanska metoda?

1. Smotajte peškir srednje veličine i učvrstite da se ne raspetlja.
2. Legnite na prostirku za jogu, a peškir postavite ispod donjeg dijela leđa.
3. Stopala postavite u širini ramena i okrenite prema unutra, ruke ispružite iznad glave.
4. Držite položaj pet ili više minuta.
5. Ponovite svakodnevno ili barem nekoliko puta sedmično.