navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Piksi sve "zakuhao"

"Prljavi veš": Kum razorio porodicu Dončić, zaveo mamu, pa uzeo milione dolara

Luka Dončić neće osvojiti novu titulu evropskog prvaka. Njegova Slovenija u četvrtfinalu je ispala od Poljske, pa će jedan od najboljih košarkaša današnjice kući...

Objavljeno: 15.09.2022. u 13:22
get url
text

Uporedo sa ispadanjem sa Eurobasketa isplivao je i "prljavi veš" u vezi s njegovom porodicom.

Sve je otišlo toliko daleko da je uzorni i dobri sin Luka Dončić odlučio da pravdu zatraži na sudu. Niko nije očekivao da će to pročitati, ali naslov "Luka Dončić tužio rođenu majku" se zaista obistinio.

Kako piše Nova, pojavio se čitav niz informacija iz privatnog života porodice koji su dali malo bolji uvid u sve što se zapravo dešavalo u porodici i svemu što je prethodilo ovom momentu.

Jedna od ključnih figura razdora je kum porodice Dončić. Boris Požeg, kog slovenačka javnost poznaje kao "Piksija", bio je u ljubavnoj vezi sa Mirjam Poterbin (mama Luke Dončića), a ona se grdno prevarila što mu je vjerovala.

VEZANI TEKST - Luka Dončić divljao i vrijeđao sudije, pa poručio: Izdao sam državu

Naime, Saša i Mirjam su krenuli odvojenim putevima, a Boris je sve to, čini se znalački, iskoristio.

Boris je poslovni čovjek iz Ljubljane koji je stekao svoje ime u svijetu nekretnina i u ugostiteljstvu. Bio je u ljubavnoj vezi sa bivšom manekenkom i kozmetičarkom Mirjam, a u košarkaškim krugovima ima nadimak Piksi.

Dončićeva majka je tokom njihove ljubavne veze prenijela upravljanje svim poslovnim firmama koje isključivo plasiraju brend Luke Dončića i tu počinje zaplet.

Ovu informaciju su prenijeli slovenački i američki mediji, a Požeg je čak vlasnik 40 posto kompanije LD77 koja nosi Dončićevo ime (to znači da su u igri deseci miliona dolara).

Zanimljivo, dok se ovo dešavalo, javnosti je bilo samo evidentno da je Dončić promijenio odnos prema roditeljima. Iako ga je mama pratila svuda i bila njegov veliki oslonac, odjednom je više nije bilo nigdje. Nije dolazila na mečeve, nije se fotografisala sa sinom...

VEZANI TEKST - Želi punu kontrolu: Luka Dončić tužio majku

S druge strane, otac Saša je sve više bio uz sina. Gledao je NBA mečeve u društvu holivudskih zvijezda, išao je na odmor sa sinom, a čak je odlučio i da sa sinom gleda meč Srbije i Slovenije u Ligi nacija. Tada je Bild pod vinjetom ekskluzivno objavio da se Dončić posvađao sa majkom zbog izbora partnera - Borisa Požega.

Luka je navodno ljut zbog takve njene odluke, a kasnije je postalo jasno i da je u igri i veliki novac.

Postao je to od prošlog oktobra nedugo nakon što je Slovenija igrala na Olimpijskim igrama i završila kao četvrta.

Kako piše Žurnal24.si, krenule su porodične razmirice, pa je počela neugodna podjela imovine. Dončić i mama su se posvađali oko imovine, barem je tako tvrdio Mark Stajn, američki novinar, ali se ispostavilo da je kriv zapravo - Boris Požeg.

Požeg je bio pod istragom ove godine jer je učestvovao u tri velike krađe, a navodno su on i još dvojica oštetili drugu stranu za više od 45.000 eura.

Tužilaštvo ih tereti za krađu dva vozila i skutera, koji je navodno Mirjam dala Luki. Požeg je prošlog mjeseca sve demantovao.