Pjevačica Danijela Martinović, koja će u u julu proslaviti 50. rođendan, u poslovnom je zanosu, priprema novu, treću knjigu poezije "Šalabahter života Zlatni rez" te knjigu za djecu “Dama”, snima nove pjesme i video spotove.

- Pripremam još nešto što je moja želja, ne znam hoće li mi se ispuniti u ovoj godini da još nešto pišem, ali nadam se da će taj rukopis koji mi je izuzetno bitan gotov i to će mi biti najveći poklon – kazala je Martinović za IN Magazin Nove TV.

Više puta do sada pričala je kako nije opterećena svojim godinama.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Danijela Martinović (@danijelamartinovicofficial)

- Ja bih rekla, poručila mladim curama da koliko mogu, ako je uopće moguće da se malo izoliraju iz tog nekog, rekla bih, kolektivnog usmjeravanja žena u to da su opsjednute brojevima. Pa to zaista uopće nije bitno. Uvijek je isključivo i jedino bitno kako se osjećaš jer ljudi neće pamtiti kako ste izgledali, nego kako su se s vama osjećali – objansila je.

Svim ženama poručila je:

- Budi to što jesi, rekla bih sebi. Nemoj prestati vjerovati svom instinktu bez obzira na to šta bilo ko kaže, koliko god je stručan, jer uvijek u životu pobijedi to što ti jesi - poručila je Martinović.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Danijela Martinović (@danijelamartinovicofficial)

Kada je riječ o njenoj karijeri i muzici, Danijela nikada nije podilazila trendovima.

- Kada je tako duga karijera, onda je naravno bilo situacija kada je nekakav trend zastupljeniji i onda su izvođači koji prate taj zvuk možda u malo većoj pažnji. Ali dugoročno gledano, nikada se nisam dovela u situaciju da kažem da bih ja to trebala. Uvijek bih rekla da u toj izvedbi to zvuči izvrsno, ali ja se zaista ne čujem, radije ću ostati, sačekati – kazala je Martinović.