Istina je da čaj zbog visoke koncentracije tanina više oboji zube od kahve, rekla je stomatologinja Inna Chern za Wellandgood i objasnila da su tanini spojevi koji čaju daju gorak okus. Oni koji preferiraju zeleni čaj ne moraju se previše brinuti.

Crni čajevi imaju mnogo veće koncentracije tanina, koji će s vremenom potamniti zube.

- Količina tanina u bilo kojoj vrsti čaja varira ovisno o proizvođaču, ali je sigurno reći da crni čaj i oolong (polufermentirani čaj) imaju najveću količinu, dok zeleni čaj ima mnogo manju količinu - kaže Chern.

Biljni čajevi su općenito dobri za vaše zube poput onih od đumbira, šipka, kamilice, jasmina i hibiskusa.

Chern je dala i par savjeta ljudima koji piju čaj u slučaju da su se zabrinuli.

- Dodajte mlijeko ili zamjenu za mlijeko u čaj. To će posvijetliti boju i time manje potamniti zube. Nakon čaja možete popiti malo vode i oprati zube. Pijenje čaja sa slamkom će minimalizirati dodir tekućine sa zubima - kazala je.