navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Hit boja

Osvježite izgled ove jeseni: Boja breskve u kosi je apsolutni trend

Navikli smo da tokom jeseni i zime na damama viđamo tamnije i zagasitije boje kose. Ove jeseni, ukoliko želite napraviti promjenu, imajte na umu da je boja breskve apsolutni trend u bojenju kose.  

Objavljeno: 15.10.2020. u 20:49
get url
text

Ova hit boja, koja nastaje miješanjem velike količine zlatne s malo narandžaste i mrvicom ružičaste, donosi toliko potrebno osvježenje i ljetni osjećaj koji želimo zadržati tokom cijele godine. Zavisno od toga koliko narandžaste želite u kosi, ova boja može izgledati vrlo prirodno i toplo, a može se nositi i kao suptilnija verzija boje bakra i ljubičastocrvene, koje su također u trendu ove godine.

Boja breskve u kosi postala je popularna radi njene prilagodljivosti i svestranosti. Ukoliko se odlučite prepustiti u ruke profesionalaca radi ovog eksperimenta, imajte na umu da breskva izgleda jednako dobro i na svjetlijoj i na tamnijoj kosi, kao suptilni preljev na plavoj ili crvenkasti pramenovi na smeđoj kosi.

- Kada su u pitanju tonovi kože, dobra vijest je da breskva odlično paše svima. To je vrlo topla boja uz koju će koža i oči zablistati, a kosa izgledati zdravo- kaže Mark DeBolt, glavni kolorist u jednom njujorškom frizerskom salonu.

Zavisno od načina bojenja kose, postoji mnoštvo varijacija, od najsvjetlije sorbet pastelne do prirodne strawberry blonde ili izrazite crvenonarandžaste nijanse. Koju god nijansu izabrali, uzmite u obzir to da ćete kosu vjerovatno prethodno morati posvijetliti kako biste dobili željeni ton.

Frizeri ne preporučuju da ovu boju isprobavate sami kod kuće, a ona se obično ponaša kao i sve privremene boje. Sa svakim pranjem pigmenti boje breskve ispiraju se s kose i ostaje lijepa zlatnoplava nijansa.