navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Povratak na muzičku scenu

Muhammed Karaosman objavio tri nova singla koje je napisao Eldin Huseinbegović

Muhammed Karaosman, sve popularniji pop pjevač, objavio je tri nova singla i to "Svoj", koji se bliži prvom milionu pregleda na YouTubeu, "Majka Bosna" i "Sanjao sam svog muršida".

Objavljeno: 06.12.2021. u 11:37
get url
text

Autor sve tri njegove povratničke pjesme je naš istaknuti autor Eldin Huseinbegović, u čijem studiju će Muhammed ovih dana snimiti i četvrti singl. Osim autorskih pjesama Muhammed je snimio i dva covera i to oba za svoje pjesme "Svoj" i numeru sa njegovog albuma koji je snimio prije 17 godina "Bolje za nas".

Također, snimio je i tri stare, poznate duhovne pjesme, odnosno ilahije za koje je snimio i spotove. Dakle, sve ukupno osam muzičkih numera, od kojih je šest njih praćeno videom.

- U principu, cijelu godinu sam radio punom parom da bih s publikom podijelio 24 minute materijala. Kako samo zvuči 24 minute kada znam da je iza mene stotine sati rada, truda i požrtvovanja. Ali nije to ništa novo za mene, ipak sam skoro 30 godina u ovom poslu, sa jednom dugogodišnjom pauzom - kaže Muhammed, koji uskoro planira ponovo doći u Sarajevo iz Malmea, švedskog grada u kojem živi i radi jer osim muzike, on je i barista. I ono što uvijek ističe jeste da oba posla radi s velikom ljubavlju.

Nedavno je kompletnu muzičku priču uokvirio i potpisivanjem ugovora sa muzičkom produkcijom "Hayat".

- Sretan sam i ponosan na sve što sam do sada napravio, a posebno sam sretan zbog saradnje sa "Hayat" produkcijom. Potpuno je drugačije kada moraš "plivati" sam od toga kada uz sebe imaš uspješan tim ljudi i produkcijsku kuću. Hvala Bogu, ja sam na jedan određen način svoju priču zaokružio. Imam vrhunske saradnike, a sada i izdavača. Smatram to nagradom od Boga jer sam se odvažio i skupio hrabrosti da svjesno izaberem ovaj teži, ali svakako čistiji i ljepši put. Stoga, uz Božju pomoć sebe vidim na malo čistijim pozornicama, a da sam na pravom putu ka tome svjedoči ogromna podrška iz Srbije i Crne Gore, koju zaista nisam očekivao - kaže Muhammed.