navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Ljekovitost

Mnogo je razloga zbog kojih biste trebali jesti svježe krastavce

Krastavci nisu samo dobrog okusa u salatama. Ovo zeleno povrće je također jako ukusno samostalno kao međuobrok.

Objavljeno: 10.06.2023. u 17:18
get url
text
Krastavice
Krastavice

Opće je poznato koliko je unos tekućine u organizam važan, posebno za vrijeme toplijih dana. Ali unošenje tekućine u tijelo ne mora uvijek biti u obliku pića. Krastavci sadrže čak 97 posto vode, što ih čini savršenim za hidrataciju tijela.

Također, krastavci su dobre i za kosti. To je zato što su bogate vitaminom K, koji zauzvrat podržava gustoću kostiju i štiti nas od prijeloma. Vitamin K omogućuje bolju distribuciju kalcija u tijelu te ima veliku ulogu kod sprečavanja osteoporoze.

Jedući krastavce možete prvenstveno detoksificirati crijeva. Enzim erepsin razgrađuje proteine ​​i tako pospješuje probavu, posebno mesa. Uz to, krastavci djeluju pogodno i kod prirodnog snižavanja visokog krvnog pritiska.

Kad ste nervozni, puni briga i stres vam je na visokom nivou, pojedite krastavac. Naime, ovo povrće je uz sve prednosti još i bogato vitaminom B.

Ovaj vitamin pomaže našem tijelu da se na prirodan način oslobodi stresa.