navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Slavni košarkaš

Magic Johnson u jahti od 150 miliona dolara stigao u Split

Hrvatska obala svakog ljeta je mamac za brojne slavne, radilo se o sportistima ili pak poznatim ljudima iz ostalih sfera života.

Objavljeno: 02.08.2020. u 12:47
get url
text

Ništa drugačije nije ni ove godine usprkos pandemiji korona virusa.

U Split je tako stigao Earvin Magic Johnson, legendarni razigravač Los Angeles Lakersa prošlog vijeka i jedan od najboljih košarkaša svih vremena, piše 24sata.

Johnson je u Split stigao na mega jahti Aquili dugoj 85,6 metara i vrijednoj oko 150 miliona američkih dolara. Aquila je sagrađena 2010. godine, a prvotno se zvala Cakewalk. Na 86 metara broda stane tek 12 gostiju, a ima osam kabina i čak 28 članova posade!

Sedmični najam tokom ljeta košta 945 hiljada eura, plus dodatni troškovi, koji naravno - nisu nimalo mali. Još 2010. godine Aquila je dobila nagradu za najbolje dizajniranu jahtu, a 2016. potpuno je renovirana te je tad nagrađena kao najbolji renovirani brod. Opremljena je svim mogućim luksuzima, a ima i vlastiti noćni klub.

Magic Johnson, njegova porodica i prijatelji u Splitu bi se trebali zadržati koji dan, nakon čega plovidbu nastavljaju prema drugim destinacijama na Jadranu.

Johnson je nakon košarkaške karijere postao vrlo uspješan poslovni čovjek čije se bogatstvo procjenjuje na čak milijardu dolara.

Penzionisani igrač, zaštitni znak Los Angeles Lakersa, pet puta je sa svojim timom osvojio naslov prvaka NBA lige, 1996. proglašen je među 50 najvećih igrača u historiji NBA, a 2002. ušao je u košarkašku Kuću slavnih. S američkim Dream Teamom osvojio je zlato na Olimpijskim igrama u Barceloni 1992. godine, kada su u finalu pobijedili Hrvatsku.