"Get on your feet", instrumentalna kompozicija poznatog sarajevskog gitariste Hamdije Salihbegovića, zvanično je objavljena na Youtubeu. Puna pokretačkog i mladalačkog duha, instrumentala svojom energijom poziva na optimizam koji nam je potreban u vremenu u kojem živimo.

Zajedno sa Hamdijom Salihbegovićem koji je zaslužan za muziku, aranžman i audio produkciju, na instrumentali su radili i poznati i uspješni muzičari Dado Marinković na bubnjevima, Muamer Đozo na bas gitari i Damir Arslanagić na klavijaturama. Video je sniman u studiju Muzičke produkcije BHRT-a Esad Arnautalić, a njega potpisuje talentovani i perspektivni Ervin Golubović.

Autor kompozicije Hamdija Salihbegović istakao je da ovo za njega bila važna priča koja ne bi bila moguća bez dragih prijatelja.

- Već duže vrijeme razmišljam o instrumentalnom albumu, no slobodnog vremena manjka. Ipak ostajem na ovom kursu i vjerujem da će biti još sličnih kolaboracija kojima se unaprijed radujem- naveo je Salihbegović te naglasio saradnju sa vrsnim muzičarima s bogatim iskustvom bez kojih ova instrumentala ne bi bila potpuna.

Hamdija Salihbegović Hamo je gitarista, autor, tekstopisac i lider sarajevske grupe "Konvoj" koja na muzičkoj sceni djeluje od 1988. godine i iza sebe ima snimljenih pet muzičkih albuma. Od 2002. godine voditelj je "Pop-Rock školu gitare" što je i najduži period kontinuiranog bavljenja instrukcijama gitare, a također potpisuje i muziku za 26 pozorišnih predstava.