Objavljen je plakat za film "Spencer" na kojem Kristen Stewart nosi Chanelovu kreaciju, kopiju haljine kakvu je nosila i princeza Diana i u kojoj se glumica pojavljuje u filmu.

Jedna od kultnih haljina princeze Diane bila je dio haute couture kolekcije proljeće/ljeto 1988.

Kristen Stewart koja glumi princezu Dianu na upečatljivom i dirljivom plakatu za film "Spencer" nosi večernju haljinu od bež organze ukrašenu sa zlatnim i srebrnim aplikacijama, ovalnim i šljokicama u obliku lišća koje stvaraju cvijetne grane.

Haljina bez naramenica korzet kroja ima ravan izrez na dijelu dekoltea ukrašen s nabranim tilom te satenskom mašnom oko struka. Donji dio prianja uz bokove te se iznad koljena širi u nekoliko slojeva tila ispod kojih se nalazi podsuknja od organze.

Raskošna haljina u potpunosti je replicirana za film u atelijeru modne kuće Chanel. Izrada je trajala 1.034 sati (700 sati za ukrasne aplikacije i vezove), a radilo ju je čak pet krojačica puno radno vrijeme.

Radnja filma "Spencer" reditelja Paula Larraina koji će premijeru imati 3. septembra u takmičarskom programu Venecijanskog film festivala, bazira se na jednom vikendu u životu princeze Diane. Riječ je o božićnim praznicima koje Diana provodi s kraljevskom porodicom na imanju Sandringham u Norfolku kada donosi odluku o odlasku od princa Charlesa.

Film "Spencer" nije u potpunosti istinit već zamišlja sve ono što se moglo dogoditi tokom blagdanskog perioda koji prati. Iz trailera je jasno da nas čeka puno ekstravagancije, drame i emocija u još jednom filmskom uratku nadahnutom životom nikada prežaljene princeze Diane.