navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Slavni pjevač

Emotivna ispovijest: Bono Vox u memoarima otkrio kako su on i njegov brat izgubili majku

Irski muzičar Bono Vox (62), pravog imena Paul David Hewson, po prvi put progovorio je o majčinoj smrti. U svojim memoarima "Surrender: 40 Songs, One Story" otkrio je kako on i njegov stariji brat Norman imaju vrlo malo uspomena na majku Iris te da su se trudili izbjeći bol koju su osjećali zbog gubitka.

Objavljeno: 23.09.2022. u 09:25
get url
text

Preminula je u septembru 1974. godine samo nekoliko dana nakon što je doživjela moždani udar na očevoj sahrani.

- Bojim se da je bilo gore od toga i da smo se rijetko ponovo sjetili nje. Bili smo trojica Iraca i izbjegavali smo bol za koju smo znali da ćemo je osjećati ako ćemo pričati i misliti o njoj - priznao je Bono.

Imao je samo 14 godina kada je izgubio majku. Opisao je i događaj s djedove sahrane kada je vidio oca kako kroz gomilu okupljenih nosi majku u naručju.

- Žurio se da je odvede u bolnicu. Srušila se kraj groba dok su njenog vlastitog oca spuštali u zemlju - prisjetio se.

Tri dana kasnije brat i on otišli su u bolnicu kako bi se oprostili od nje. Njihov život je otada obilježen melankolijom, misterijem i melodramom.

Inače, Bono je sredinom juna otkrio da ima polubrata, za kojeg decenijama nije znao da postoji. Saznao je za njega 2000. godine. Voditeljici emisije Desert Island Discs rekao je kako njegova majka Iris nije znala da njen suprug ima dijete s drugom ženom.

- To je veoma bliska porodica i shvatio sam da moj otac ima duboko prijateljstvo s tom prekrasnom ženom... a onda su dobili dijete. I sve ovo je čuvano kao tajna - rekao je Bono na radio stanici BBC Radio 4. Nakon što je Bono saznao, razgovarao je sa svojim ocem Bobom prije njegove smrti 2001. godine.

- Pitao sam ga je li volio moju majku i rekao je "da" - prisjetio se Bono.