"Crvena jabuka" u petak će na radost armije fanova širom regiona objaviti novi album pod nazivom "Tvrđava".   

Producent nadolazećeg muzičkog materijala "Crvene jabuke" je Mirko Šenkovski Geronimo, koji je na njemu i većinski autor. Pored njega kao autori se pojavljuju i Dino Muharemović, Samir Kadirić, Josip Pejaković, Goran Bubalo, Dragan Spajić Gale i Željko Krznarić. Za miksanje je bio zadužen Marin Meštrović.


Nedavno je sarajevska grupa objavila spot za naslovnu pjesmu "Tvrđava", a posljednjih dana lider Dražen Žerić Žera u Sarajevu snima spot za pjesmu "Ostat ću te željan", za koju tekst i muziku potpisuje Dino Muharemović. Aranžman su radili Žera i Laris Pašalić, a produkciju Mirko Šenkovski Geronimo i Marin Meštrović. Spot u glavnom gradu BiH realizira Stella film, režija je djelo Dragane Kajtazović - Šenkovski, a snimatelj je Samir Geko. 


Na novom albumu nalaze se i dueti sa Željkom Samardžićem i Alenom Hrbinićem. "Aleje ljubavi" naziv je zajedničke pjesme koju je Žera snimio sa Željkom Samardžićem, a "Šta kad poljubaca nema" naziv je dueta sa Alenom Hrbinićem. 


- Kada imaš dobre pjesme, onda izdaješ album. Naravno, riječ publike je zadnja. Poslije 36 godina karijere samo nam je to bitno. CD ima sarajevski šmek. Tu smo odrasli i počeli snimati, a kada ne bude tako okačit ćemo kopačke o klin. Na albumu su i dva dueta sa Željkom Samardžićem i Alenom Hrbinićem. Do saradnje sa Alenom je došlo na preporuku Dine Muharemovića. To je jedna prijateljska saradnja i mala pomoć dobrom pjevaču da nađe svoje mjesto na muzičkoj sceni. Daj Bože da mogu reći da je neko nama pomagao na početku karijere – kaže Dražen Žerić Žera.


Alen Hrbinić također ističe da je glavni krivac za duet Dino Muharemović, koji je i autorski kompletno potpisuje. 


- Kada sam sa Muharemovićem pričao o budućoj saradnji, rekao mi je da se pjesma "Šta kad poljubaca nema" sviđa Žeri i da postoji mogućnost da snimimo duet. Nazvao me je nekoliko dana poslije i rekao da ću uraditi zajedničku pjesmu sa "Crvenom jabukom" i da će biti na njihovom albumu. Naravno da sam bio sretan da snimim duet sa grupom koja je među najpopularnijim u regionu i koja ima desetine hitova. Još jednom hvala Žeri na podršci i siguran sam da će mi ova saradnja biti stepenica više u karijeri – kaže Alen Hrbinić koji dodaje da do kraja godine planiraju snimiti i videozapis za duet.