navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Uputio saopćenje

Baldwin se oglasio nakon tragedije na snimanju filma: Slomljeno mi je srce

Glumac Alec Baldwin uputio je saopćenje u kojem je izrazio šok nakon što je pucao iz rekvizitnog pištolja i tako ubio direktoricu fotografije Halynu Hutchins (42), a ranio režisera Joela Souzu (48) na filmskom setu u New Mexicu.

Objavljeno: 22.10.2021. u 19:53
get url
text
Alek Boldvin
Alek Boldvin

- Nema riječi koje mogu opisati moj šok i tugu zbog tragičnog događaja koji je oduzeo život Halyni Hutchins, supruzi, majci i našoj kolegici kojoj smo se divili - napisao je Baldwin na društvenoj mreži.

Dodao je kako mu je srce slomljeno zbog njenog supruga, sina i svih koji su poznavali i voljeli Halynu.

Hutchins (42) bila je direktorica fotografije u filmu "Rust" koji se snimao u saveznoj američkoj državi New Mexico. Režiser Joel Souza (48) je ranjen, ali nije poznat stepen povrede. Rečeno je kako mu je ukazana pomoć i otpušten je iz bolnice u New Mexicu.

VEZANI TEKST - Glumac Alec Baldwin ubio snimateljicu i ranio reditelja

Baldwin je kazao kako u potpunosti sarađuje s policijom u istrazi, kako se čini, nesretnog slučaja.

Na fotografijama koje kruže društvenim mrežama vidljivo je kako potreseni Baldwin razgovara na telefon nakon pucnja.

Mediji su izvijestili da Baldwin izgleda nije znao da u trenutku pucnja koristi rekvizitni pištolj u kojem se nalaze meci.

Snimanje filma je obustavljeno, barem privremeno, a glasnogovornik kompanije koja se bavi produkcijom filma kazao je kako je cijela ekipa potresena današnjim događajem i izrazio saučešće porodici Halyne.