navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Kako nas varaju u trgovinama

Bivši mesar otkrio sve trikove: "Zbog tih stvari sam i dao otkaz..."

Trgovci se služe različitim trikovima kako bi kupce nagnali da plate više, a kupcima se i dalje "uvaljuje" sve i svašta, po svemu sudeći, vodeći se za dobrom starom "ako prođe prođe"

Objavljeno: 16.04.2024. u 21:53
get url
text
Zakidanje na gramaži postalo je uobičajeno
Zakidanje na gramaži postalo je uobičajeno
Svi smo barem jednom svjedočili prevari kupca ili smo bili žrtva varanja u trgovinama od strane prodavača.
Trgovci se služe različitim trikovima kako bi kupce nagnali da plate više, a kupcima se i dalje "uvaljuje" sve i svašta, po svemu sudeći, vodeći se za dobrom starom "ako prođe prođe".
Većina slučajeva događa se s mesom i suhomesnatim proizvodima. Naime, zakidanje na gramaži je postalo uobičajeno.
Tako je i jedan kupac još u trgovini izvagao pakiranje od 100 grama mesa koje je ustvari težilo svega 78 grama.
- Obratite pažnju, zakidaju na mjerenju. Na kontrolnoj vagi u marketu izmjereno je po 78 grama. Nije prvi put da zakidaju. Žena se brani da je takva vaga. Na većoj gramaži se to teže primijeti, ali na 100 grama je baš primjetno - stoji u objavi na Instagramu, no, nije bio jedini u takvoj situaciji.
Javili su se i neki bivši mesari, koji su ljude upozorili na trikove s mesom, piše zagreb.info.
- Da znate, meso dolazi istovareno s vodom, tako da, ako vam narežu kilogram šnicle i dođete kući i stavite u frižider, nakon nekoliko sati neće biti jedan kilogram, jer meso kalira. Imaju i foru s vagom. Ispod papira uvijek stave komad nečega da gramaža bude veća jer tako šef objekta u kojem kupujete stavlja sebi bonus u džep - komentirao je čovjek koji je zbog tih stvari dao otkaz u mesnici.
Što se tiče trikova s mesom, brojni mesari ne žele samljeti svježe meso, nego kupcima nude već pripremljeno, od prije mljeveno meso, jer se tako rješavaju ostataka, umjesto da kupcima ponude prave komade čistog kvalitetnog mesa.
Većini potrošača ne pada na pamet kod kuće ili u trgovini ponovo izmjeriti pakiranje mesa, pa se događa da im u cijenu budu uračunati papir ili plastična ambalaža u kojoj je meso pakirano.
Poznati su i trikovi sa deklaracijama koje se lijepe jedna na drugu, ali i navođenjem potpuno različitih cijena na pultu ili polici i kasi.
POVEZANO