navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Van Gogh u Sarajevu

Zvonimir Đukić Đule: Hvala Bogu još nismo pokretni muzej, još smo bend na točkovima

Nismo dozvolili da nas diskografske kuće uzmu pod svoje mahnite želje i prohtjeve, kaže lider popularnog benda

Objavljeno: 20.06.2019. u 14:47
get url
text

Beogradski sastav "Van Gogh" je prije nepuna dva mjeseca predstavio novi album "More bez obala", a danas su članovi benda promociju upriličili i za medijske kuće u Sarajevu. Uz album je promoviran i prateći LP, te istoimena knjiga uz koju fanovi dobijaju i DVD sa rođendanskog koncerta "Van Gogha".

- Knjiga je od srca i ljubavi. Suština i poenta knjige je da se CD nađe na lijepim prodajnim mjestima, pošto više ne postoje CD šopovi i diskografske prodavnice. Ovo je treći album koji izdajemo pod sopstvenom etiketom. Nismo dozvolili da nas diskografske kuće uzmu pod svoje mahnite želje i prohtjeve. Poželjeli smo da poklonimo CD publici širom regiona i to smo učinili pod našom etiketom, bez potrebe da nam bilo ko siluje intelektualnu svojinu i da nam otima autorsko i digitalno pravo. Ove pjesme pripadaju publici i zbog nje smo napravili CD – istakao je na promociji Zvonimir Đukić Đule, lider beogradskog benda "Van Gogh".

Prisutnim novinarima obratio se i bubnjar benda Srboljub Radivojević Srba, a njegov kolega Đukić je otkrio kako su se njih dvojica upoznali.

- Pored mene sjedi čovjek sa kojim sam odrastao. Moj najbolji prijatelj sa kojim dijelim binu cijeli život. Čovjek kojeg sam upoznao u ulici kao klinac. Dijelila nas je mala asfaltna zona. Ja sam bio na strani gdje se svirala violina i klasična muzika, a on gdje se svirala harmonika. Međutim, spojila nas je tuča i od te tuče smo postali nerazdvojni prijatelji i postali trostruki kumovi i saborci u grupi "Van Gogh" – rekao je popularni Đule.

{$galerijaFotografija}

Publika u Sarajevu uskoro će moći da uživo čuje odlični beogradski bend, koji će nastupiti na festivalu “Live Stage” u subotu, 27. jula.

- Velika čast nam je da sviramo prvo veče festivala i nadam se će on postati tradicija. Svaki od gradova u regionu ima festival. Sarajevo ima i Sarajevo Film Festival i uvijek kada nemamo svirku obiđemo ga da osjetimo to ludilo. Želimo da "Live stage" prođe u duhu dobrog rasopoloženja i pozitivnih poruka i da bude festival koji veliča toleranciju, razumijevanje i zove na zabavu ljude iz cijelog regiona. Kao što Novi Sad ima Exit, tako Sarajevo ima "Live stage". Organizator Adnan Mundžić je sebi natovario na leđa veliki zadatak, ali sreća prati hrabre. Mi potičemo iz 60-ih godina. Hvala Bogu, još nismo pokretni muzej, još smo bend na točkovima koji može rame uz rame da stane sa bilo kojim bendom. Nismo najbolji, ali smo uvijek bili i ostali drugačiji od svih – rekao je između ostalog Đukić.

Zvonimir Đukić Đule Van Gogh
1 od 4
left-arrowright-arrow