navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Otvorio dušu

Velika zvijezda bivše države: "S dvoje djece ne razgovaram, treća žena stalno laže o meni"

Daniel Popović, čovjek koji je otpjevao bezvremenski hit "Džuli" i predstavljao bivšu Jugoslaviju s tom numerom na Pjesmi Evrovizije 1983. godine, vodio je često problematičan život, a nedavno se raspričao o brojnim muzičkim uspjesima, saradnji s Lepom Brenom, ali i porodičnim odnosima.

Objavljeno: 30.08.2023. u 14:11
get url
text

Kako prenosi srbijanski Kurir, otac 67-godišnjeg muzičara bio je Crnogorac, a majka Belgijanka te se već u ranoj dobi počeo baviti muzikom.

Zbog svog djeda porijeklom iz Belgije odlučio je i nastupati pod imenom "Daniel", no prije multinacionalnog uspjeha "vježbao je svirati po deset sati dnevno" i završio muzičku akademiju u Grazu.

Nakon što je u Novom Sadu odnio pobjedu na tadašnjoj Jugoviziji, uslijedio je uspjeh koji "nije očekivao". Ubrzo, nakon što je "Džuli" postao hit u nekoliko zemalja, Popović je ušao u studio s Lepom Brenom.

- Bilo je slatko i kiselo. Nikada neću moći zaboraviti da su me na snimanju spota bacili na Durmitor među vukove, gdje sam tri sata čekao helikopter. Nikad se nismo družili jer je svako gradio svoju karijeru - prepričao je anegdotu sa snimanja s Lepom Brenom s kojom je napravio pjesmu "Jugoslovenka".

Doduše, za pjesmu tvrdi da svojom popularnošću nikada nije nadjačala "Džuli". Isto tako, odbacio je sve mogućnosti za ponovni ulazak u studio s Lepom Brenom.

Njegov privatni život često je znao zasjeniti karijeru.

- Iza sebe imam tri braka i četvero djece. Sada živim s četvrtom suprugom Aleksandrom s kojom nemam djece. Nije nam bilo suđeno. Shvatili smo da je bolje posvetiti se sebi, pronaći nešto što nas ispunjava i uživati ​​u životu - objasnio je Danijel.

Sa prvom suprugom Majom Popović ima kćerku Anamariju i s njom je u dobrim odnosima. S drugom suprugom Sanjom ima sina Sebastiana i kćerku Izabelu i tvrdi da se "poštuju", no s trećom suprugom je odnos nešto drugačiji.

- Sa trećom suprugom Sandrom, imam sina Dominika. Nas dvoje smo u katastrofalnim odnosima. Zadala mi je ogromne probleme. To je prva osoba koju sam tužio jer stalno govori laži o meni. Piše da sam registrirani nasilnik u porodici, što nije istina. Poslao sam medijima dokument koji dokazuje da je bila nasilna - prepričao je.

Što se tiče djece, odnosi također variraju.

- S Anamarijom nemam kontakt, ali preko njene majke saznam kako je. Sa Izabelom i Sebastijanom sam u dobrim odnosima. Što se tiče Dominika, nemamo nikakav kontakt i žao mi je zbog toga. On sluša svoju majku i vjeruje da je sve što ona govori istina. Nadam da će nekada poslušati i moju stranu priče - rekao je Popović.

Iako su mediji često pisali kako je u finansijskim problemima i sklon opijatima, poznati pjevač tvrdi da se "napio samo jednom".

- Nisam sklon alkoholu, drogi, kocki... Ja sam se samo jednom napio jer nisam znao šta pijem. Zamalo sam umro zbog toga i od tada izbjegavam alkohol - kazao je Popović.