navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Naselje Vatikan

U rodnom Mostaru: Sergeju Trifunoviću demolirano auto

Automobil beogradskih registarskih oznaka, u vlasništvu poznatog glumca mostarskog porijekla Sergeja Trifunovića, oštećen je danas na parkingu u naselju Vatikan u Mostaru.

Objavljeno: 18.09.2021. u 17:08
get url
text

Kako se moglo vidjeti na mjestu događaja, nepoznati počinilac ili više njih, razbio je šoferšajbu, zatim je isparao krovno platno, te je isječena zadnja desna guma automobila "Saab".

- Ja sam došao ovdje u svoj Mostar, parkirao se i neko je noću to vandalizovao, neko je polomio šoferšajbu, isjekao gume, iscjepao nožem krov. Vjerovatno, pošto je ovo taj kraj, to su vjerovatno neki navijači - rekao je Trifunović za Radio Slobodna Evropa(RSE).

On je time aludirao na činjenicu da se incident dogodio u zapadnom, većinski hrvatskom dijelu Mostara, gdje dominiraju navijači Hrvatskog sportskog kluba Zrinjski.

Sergej Trifunović je ranije na društvenim mrežama pružio podršku rivalskom, Fudbalskom klubu Velež.

- Ovaj auto je bio parkiran tu više puta i ranije. BG table nikog nisu iritirale. Mislim da je ovo na relaciji verovatno Velež-Zrinjski, neki uspaljeni mladi mozak - rekao je Trifunović za RSE, dodajući kako je mostarska policija obavila uviđaj.

U Ministarstvu unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona kazali su da ne mogu detaljnije govoriti o ovom događaju, uz obrazloženje da se još čekaju informacije s terena.