navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Ispovijest u podcastu

Tajči: Bila sam žrtva seksualnog zlostavljanja

Tatjana Matejaš Cameron, poznatija kao Tajči, gostovala je kod Tatjane Jurić u podcastu "Skip or Beep" bravo! radija. Prisjetila se teških životnih trenutaka, otkrila zašto je na vrhuncu slave otišla u SAD te govorila o svom radu u zatvoru. 

Objavljeno: 27.09.2023. u 15:04
get url
text

- Taj osjećaj pripadnosti sebi, da znam ja sam svoja, a ne nečija tuđa je sigurno bio razlog zbog kojega sam odlučila otići - rekla je Tajči. 

Otkrila je da je kao tinejdžerica doživjela seksualno zlostavljanje i godinama se borila da ponovo zavoli sebe i vrati samopouzdanje. Istakla je kako je sve potisnula duboko u sebe. 

- Moja nana/baka je znala reći "ja ću to ponijeti u grob". Tako sam ja odlučila da nikada nikome niti slučajno neću reći, nego da ću to ponijeti u grob - rekla je Tajči. 

Na pitanje zar nije rekla barem majci, Tajči je odgovorila kako ni njoj nije rekla jer je majka više ne bi pustila nigdje samu. 

- Bojala sam joj se reći jer sam je željela zaštititi. Kako nešto tako užasno reći mami? Ma puklo bi joj srce - rekla je. 

Muškarca koji ju je zlostavljao nikada nije prijavila. 

- Nema imena, to nije uopće niti važno, jer toliko je puno vremena prošlo, ne možeš ti sada nekoga tražiti, nije to cilj... Ja ne znam je li ta osoba živa uopće, a s druge strane da ulažem energiju u to - rekla je. 

Umjesto da se bavi nasilnicima, odlučila je pomagati žrtvama. Otkrila je kako radi u zatvoru sa ženama koje su prošle mnogo toga, odnosno sa ženama koje su bile, kako kaže, totalno roblje. 

- Nažalost, kada policajac zaustavi auto u kojem su dvije cure koje "nekome pripadaju", one ti nikada neće to dati do znanja jer se boje i jer su izmanipulirane. Samim mojim radom s tim ženama ja dajem doprinos da se to mijenja. Time kako ja odgajam svoja tri sina, ja tu vidim svoju odgovornost - rekla je Tajči i poručila da treba iscijeliti društvo. 

Utjehu je pronašla u duhovnoj muzici i pisanju. Tokom boravka u Zagrebu ovog ljeta, Tajči je objavila emotivnu ispovijest, knjigu "Neslomljena".