navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Koncert u Zetri

Saša Matić u Sarajevu za Dan žena, pred novinarima zapjevao "Sarajevo ljubavi moja"

Drugi veliki solistički koncert srbijanskog narodnog pjevača Saše Matića u sarajevskoj Zetri bit će održan za Dan žena, 8. marta 2024. godine.

Objavljeno: 22.11.2023. u 12:30
get url
text

Saša Matić već dvije decenije gradi karijeru na izuzetnom glasu i bezvremenskim hitovima.

- Pet godina je prošlo od prošle Zetre pa smo riješili da 8. marta ponovimo taj spektakl. Posebno me raduje što će to biti za Dan žena. Posebna je ljubav mene i Sarajeva koja traje godinama. Očekuje nas dobra svirka i dobra atmosfera. Prvi dio koncerta svirat ćemo moje pjesme, hitove, a onda će biti dio koncerta gdje ja volim da sviram nešto drugačije. Sjetit ćemo se onih koji nisu više sa nama. Uglavnom, sigurno dva i po, tri sata dobre svirke i muzike - najavio je Matić.

Objašnjavajući posebnu konekciju sa Sarajevom kazao je da se "sličan sličnom raduje".

- Pošto vi meni dajete svu ljubav svijeta, ja sam tu da uzvratim - poručio je Saša.

Koncert će biti opremljen posebnom opremom, do sada neviđeno na njegovim koncertima.

{$galerijaFotografija}

- Za goste koncerta ne mogu ništa govoriti jer se još nismo dogovorili. Bit će dosta muzičara na sceni. Volim da sviram u prostorima kao što je Zetra koja zahtijeva ozbiljnost u mom poslu - istakao je.

Upitan da li će pred koncert objaviti nove pjesme, odgovorio je da "stalno nešto radi, da će svakako biti i novih numera ako stigne".

- Kada je Sarajevo u pitanju, ja volim da otpjevam "Sarajevo, ljubavi moja". I ovaj put ću je uvrstiti u repertoar - najavio je Matić koji je prilikom posjete Sarajevu obišao Bare, gradsko groblje gdje je Kemal Monteno ukopan, njegov prijatelj kojeg izuzetno cijeni.

- Da je sreće da on meni dođe u Zetru, a ne da ja njemu idem na Bare - kazao je Saša.

Srbijanski pjevač Saša Matić družio se danas u sarajevskom restoranu Baoli sa ekipom novinara.

U pauzi je i zapjevao, a na repertoaru se našla pjesma "Jel’ Sarajevo gdje je nekad bilo" Dine Merlina. Nakon nje uslijedila je i neslužbena himna bh. prijestolnice "Sarajevo ljubavi moja" legendarnog Kemala Montena. Saša je potom nastavio sa još jednom Keminom pjesmom "Za svoju dušu".

Inače, Saša je bio veliki prijatelj sa Montenom. Za kraj, okupljenu masu počastio je i svojim pjesmama "Idemo anđele", "Kad ljubav zakasni"…

0J4A7685.jpg
1 od 8
left-arrowright-arrow