navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Lijepa brineta

Partnerica premijera Slovenije potpisala peticiju o kojoj svi bruje, prekršila i zakon: "Ovo je masakr malih bića..."

Aktivisti iz 20 slovenskih društava za zaštitu životinja prikupili su više od 24.000 potpisa za odbranu nutrija, velikih biljojedskih glodavaca, čije će hvatanje u toj državi trajati do kraja sljedećeg mjeseca.

Objavljeno: 29.07.2023. u 12:22
get url
text

Kako pišu mediji, predaji potpisa u Ministarstvu poljoprivrede ovih dana prisustvovala je i 37-godišnja Tina Gaber, partnerica slovenskog premijera Roberta Goloba (56).

Diplomirana sociologinja, televizijska voditeljica, poduzetnica i bivša Miss Hawaiian Tropic velika je ljubiteljica životinja i veganka, a nedavno je na Instagramu objavila i video na kojem mazi nutrije te ih hrani komadićem hljeba, iako je to zakonom zabranjeno i za to bi mogla dobiti novčanu kaznu.

VEZANI TEKST - Premijer Slovenije ljubi 20 godina mlađu bivšu misicu

- Ovo nije samo borba protiv masakra ovih malih bića, nego i borba protiv lobija koji se bogate na račun prirode - napisala je na društvenim mrežama Tina.

Nutrije mnogi često brkaju sa dabrom, a njihovo krzno postalo je popularno diljem svijeta 1930-ih godina prošlog stoljeća, nakon što su ga masovno počele nositi tadašnje holivudske zvijezde poput Grete Garbo.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tina Gaber (@tina_gaber)

Tina Gaber protivi se ubijanju životinja zbog krzna, zbog čega uživa sve veću naklonost slovenske javnosti.

Nagađa se kako je ova brineta vezu sa slovenskim premijerom započela u proljeće 2022, a on se u međuvremenu razveo od Jane Nemec, s kojom ima troje djece.

Par se, kako pišu slovenski mediji, upoznao zahvaljujući Tininoj sestri Urški Gaber, koja je aktualnom slovenskom premijeru svojedobno bila pomoćnica u energetskoj kompaniji Gen-I, a sad je zaposlenica njegovog kabineta.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tina Gaber (@tina_gaber)