navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Monumentalno postignuće

Objavljeni detalji o posljednjim danima slavnog glumca: Planina od čovjeka u tako užasnom stanju...

U novoj knjizi Herbie J Pilata, "Connery, Sean Connery: Before, During, and After His Most Famous Role", bliski prijatelj legendarnog glumca Seana Conneryja progovorio je o posljednjim danima slavnog oskarovca.

Objavljeno: 27.12.2023. u 08:04
get url
text

Conneryjev prijatelj Brendan Lynch rekao je da je posjetio glumca nedugo prije njegove smrti, te da se tih trenutaka prisjeća s velikom tugom.

Podsjetimo, prvi filmski James Bond preminuo je u svom domu na Bahamima 31. oktobra 2020. godine sa 90 godina.

Rečeno je da je umro od "upale pluća, zatajenja disanja, starosti i fibrilacije atrija".

Ipak, njegova supruga Micheline priznala je da se glumac prije smrti dugo borio s demencijom, pišu mediji.

- Budući da mu uopće nije bilo dobro, Micheline me na kraju zamolila da ga vidim barem nakratko. Nije želio da se oko njega motaju ljudi koje ne poznaje, pa sam svratio u posjetu - rekao je Lynch u spomenutoj knjizi.

- Plakao sam jer sam vidio ovu planinu od čovjeka, ljudskog bića monumentalnog postignuća, u tako užasnom stanju: slab i mentalno i fizički, nesposoban nastaviti razgovor ili završiti rečenicu. Vidjeti njegovo tijelo tako slabo i manjkavo na samom kraju... bilo je jako tužno. Pokušali smo razgovarati. Pokušao sam mu reći šta se događa u svijetu sporta, iako sam znao da ne razumije baš sve - kazao je.

- Ako je iko izgledao kao filmska zvijezda, onda je to bio Sean Connery. Ali pred kraj, kad je bio slab, bilo ga je teško gledati - zaključio je Pilato, autor knjige.