navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Autor brojnih hitova

Mirko Šenkovski Geronimo: Možda je ovo trening za veće zlo

Mirko Šenkovski Geronimo, autor brojnih hitova kao što su "Čardak", "Lavanda", "Romanija", "Ja bez tebe ne mogu da živim", a ujedno i lider rock benda "Komuna" vrijeme u izolaciji provodi kreativno na način da piše i radi na novim pjesmama.    

Objavljeno: 11.04.2020. u 20:46
get url
text

Kako zaključuje, nikome nije lako u ova vremena. Teško je iko mogao zamisliti da ćemo ovoliko dugo morati biti zatvoreni u kućama, ali sada smo se već nekako navikli.

- Vrijeme većinom provodim u studiju i pripremam nove pjesme za Dženana Lončarevića, Jasmina Stavrosa, Vladu Kalembera, Baneta Mojićevića, Sanela Smolu, Jakova Jurčevića.

Neke su pjesme gotove, dok su druge u fazi stvaranja. U kontaktu sam sa brojnim kolegama. Najviše sa Halidom Bešlićem, kojem je ova pauza dobro došla da napuni baterije i odmori od velikog broja koncerata posljednjih godina.

Halid će biti i supervizor na albumu Ibre Selamanovića kojeg uveliko pripremam - kaže Geronimo koji dodaje da nastavlja saradnju i sa "Crvenom jabukom" za koju također piše nešto novo.

Kada je u pitanju rad grupe "Komuna", ona je u četvrtak publiku obradovala novim singlom "Ljubav će uvijek naći novi put" za koju Geronimo potpisuje tekst i muziku, a u timu koji je radio na njoj je i jedno zvučno svjetsko ime.

- Za miks pjesme bio je zadužen Ante Akrap, a zanimljivo je da je mastering za ovu kompoziciju uradio John Davis, producent "Led Zeppelina" i grupe U2, u Londonu. Videospot je radila Stella Film, a njime smo željeli poručiti svim ljudima da budu odgovorni i ponašaju se u skladu sa situacijom, te da ne brinu za ljubav – pojašnjava Mirko.

Otkrio je i kako novonastala situacija utječe na njega, te kako mu najviše nedostaju putovanja.

- Nisam navikao da budem na jednom mjestu. Uvijek sam bio dosta aktivan, ali sada se sve svodi na kuću, studio i šetanje naših kućnih ljubimaca.

Vrlo smo odgovorni i poštujemo naredbe nadležnih. Pošto nam je ograničeno kretanje i nema odlaska u restorane, postao sam i solidan kuhar. Naučio sam svašta da spremam, a najteže je bilo naučiti praviti sarmu.

Moram priznati da sam postao i veliki gurman, ali moram malo povesti računa o ishrani da se to ne odrazi puno na kilaži. Izdržali smo i gore stvari i ratove, nadam se da ćemo i koronu.

U svakoj nesreći treba tražiti i neku nadu. Možda je ovo dobar trening za veće zlo i da budemo spremni za budućnost - nastavlja Šenkovski.

Mirko i njegova supruga Dragana u Sarajevu imaju tri kućna ljubimca i sva tri su psi.

- Imamo dva maltezera Lili i Lenu, te bosanskog baraka Stelu. U Slavonskom Brodu imamo još jednog psa o kojem brine moja majka. Stela je moja ljubimica. Ona je jednog dana ušetala u moj studio i od tada smo nerazdvojni. Odlučili smo da je udomimo i pružimo joj toplinu našeg doma – govori na kraju odlični muzičar.