navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Novi projekti

Magoda ugostio američku glumicu porijeklom iz BiH: Glumila sa Jasonom Stathamom i Julijom Roberts

Ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo ugostio je Izabelu Vidović, američku glumicu porijeklom iz Bosne i Hercegovine, koja je poznata po svom radu na filmu i televiziji.

Objavljeno: 23.06.2023. u 19:25
get url
text
Izabela Vidović, Kenan Magoda
Izabela Vidović, Kenan Magoda

Ova talentovana glumica sa svojih dvadeset i dvije godine i u samo nekoliko godina filmske karijere glumila je u više dugometražnih filmova, kao što su "Neprijatelj pred vratima" iz 2013. godine, zajedno s Jasonom Stathamom i Winonom Ryder. Godine 2017. glumila je kćer Julije Roberts i Owena Wilsona u igranom filmu "Čudo". Izabela se također pojavila u velikom broju televizijskih serija, uključujući Supergirl, The 100, Zakon i red i mnogim drugim.
 
Ministar Magoda je rekao kako mu je čast ugostiti talentovanu glumicu, koja pored velikog uspjeha koji je ostvarila u svijetu, ipak nije zaboravila korijene i bosanskohercegovačku kulturu.

- Rijetko ko zna da imamo ovako uspješnu glumicu u Holywoodu. Ponosan sam što sam imao priliku ugostiti mladu umjetnicu koja svojim talentom i napornim radom ostvaruje svoj san. S velikom pažnjom sam pratio ono što radi i zahvalan sam što našu zemlju promoviše na najbolji način i što ponosno ističe svoje bh. korijene. Izabeli želim mnogo uspjeha u budućim projektima - rekao je ministar Magoda, dodajući kako će imati podršku Ministarstva kulture i sporta KS.

Izabelini roditelji, Elizabeta i Mario Vidović, porijeklom iz Busovače, također su poznati filmski pisci i producenti, te su u pratnji kćerke, ministru Magodi predstavili veliki filmski projekt koji pripremaju u svojoj producentskoj kući Almost Normal Productions. Producentica projekta je mlada Izabela, a riječ je o dugometražnom filmu "After Winter" baziranom na istinitoj priči. Plan je da se snimanje realizuje na području grada Sarajeva.

Elizabeta je naglasila kako u filmu neće biti prikazana ratna akcija ili nacionalna mržnja, već jedan veoma impresivan isječak iz života prosječne porodice u srednjoj Bosni.

- Scenarij prikazuje emocinalnu borbu majke prouzrokovanu posljedicama rata s ciljem da spasi sina - rekla je Elizabeta, zahvalivši se ministru Magodi na toplom gostoprimstvu i prilici za predstavljanje projekta i prijateljskoj podršci.