navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Festival

Koncert na Žutoj tabiji: Brojni posjetioci uživali u zvucima sevdaha i čarobnom glasu Mustafe Šantića

Drugog dana festivala "Sarajevo sevdah soiree", brojni posjetioci uživali su u koncertu Mustafe Muje Šantića koji je održan u predivnom ambijentu Žute tabije sa spektakularnim pogledom na grad Sarajevo.

Objavljeno: 14.08.2023. u 10:30
get url
text

Zvuci sevdaha, melodije koje nose duboke emocije i čaroban Šantićev glas izmamili su osmijeh na lice svim prisutnim. Cijelu noć nizale su se poznate pjesme poput "Lijepi li su mostarski dućani", "Čudna jada", "Emina", i brojne druge.

- Izuzena mi je čast biti dio jednog ovakvog festivala koji čuva i njeguje bosanskohercegovačku tradiciju. Osim toga, drago mi  je da vidim da postoje i nove generacije muzičara i bendova koji imaju ključnu ulogu u prenošenju bogate tradicije ove predivne muzičke forme. Da sevdah živi dokazala je brojna publika koja je sat i pol koliko je trajao koncert pjevala uglas sa nama! Pozivam sve koji su u Sarajevu da posjete festival i da zajedno uživamo u preostalim festivalskim večerima - poručio je Mustafa Šantić, pjevač, virtuoz na harmonici i klarinetista, saopćili su organizatori Festivala.

FOTO: Festival

Na Žutoj tabiji 15. augusta nastupat će Armina Muzaferije, poznat po svojoj sposobnosti da izrazi duboke emocije kroz balade koje se često dotiču teme ljubavi i osjećanja.

Ulaznice je moguće kupiti na dva prodajna mjesta: na Žutoj tabiji i manifestaciji Ljeto na Vilsu na Vilsonovom šetalištu, te putem online platforme kupikartu.ba. Festival, koji je prepoznat kao novi važan dio turističke ponude grada, organizuju U.G. ZUP Baščaršija i Turistička zajednica Kantona Sarajevo.