navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Kompromis

KK Partizan zahvalio Dini Merlinu, bh. umjetnik oduševio Beograđane

Košarkaši Partizana će u 9. kolu Eurolige dočekati berlinsku Albu u nepromijenjenom terminu, 17. novembra!

Objavljeno: 25.07.2023. u 16:47
get url
text

Crno-bijeli se uveliko pripremaju za izazove koje sa sobom nosi sezona 2023/24.

Jedan od izazova logističke prirode, bila je organizacija utakmice 9. kola Eurolige koja će se odigrati 17. novembra u Štark areni.

- U terminu odigravanja ove utakmice, bio je zakazan koncert Dina Merlina koji će upravo u Beogradu započeti svoju koncertnu turneju. Menadžement umjetnika iz Sarajeva je još prije nekoliko mjeseci kontaktirao menadžment Štark arene i daleko prije objavljivanja termina odigravanja utakmica Eurolige u sezoni 2023/24, potpisao ugovor o održavanju koncerta 17. novembra i za taj termin platio naknadu.

Ipak, kako je nakon objave termina odigravanja mečeva u okviru najkvalitetnijeg kontitnentalnog takmičenja postalo jasno da dolazi do preklapanja i da će jedan događaj morati da se održi u drugom terminu ili na drugoj lokaciji.

Saznavši za situaciju, svjestan da je Arena dom u kojem Partizan igra svoje utakmice na domaćem terenu, sam Edin Dervišhalidović (Dino Merlin) je bez oklijevanja predložio pomjeranje termina svog koncerta za 18. novembra kako ne bi ugrozio odigravanje važne utakmice crno-bijelih protiv Albe u Euroligi.

KK Partizan se ovim putem zahvaljuje Dini Merlinu na inicijativi koja je dovela do brzog i efikasnog rješenja na obostrano zadovoljstvo - saopćeno je iz KK Partizan.