navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Razvod ne teče glatko

Kevin Costner ponovo u problemima: Bivša supruga traži visoku alimentaciju za djecu

Više od mjesec nakon što su se zvijezda serije "Yellowstone", Kevin Costner, i njegova supruga, Christine Baumgartner, rastali nakon 18 godina braka.

Objavljeno: 23.06.2023. u 20:49
get url
text

Christine traži alimentaciju za njihovo troje djece - Caydena (16), Hayesa (14) i Grace (13), ako je vjerovati dokumentima koje je dobio NBC News.

Podaci iz tužbe koja je podnesena 16. juna pokazuju da Christine traži od dobitnika Oscara da isplaćuje 248.000 dolara mjesečno za alimentaciju djece, te da nastavi pokrivati troškove zdravstvenog osiguranja, školarine za privatnu školu i vanškolske aktivnosti.

- Zahtjev za alimentacijom, koji Christine traži, može se činiti velik, ali je on u skladu s kalifornijskim zakonima i sudskom praksom - napisao je advokat bivše dizajnerice u tužbi.

Ovo je upravo takav slučaj koji zahtijeva povećanje iznosa kako bi djeca barem približno imala standard života svog oca.

U dokumentima Christine također tvrdi da nema primanja i da je od rođenja Cadena 2007. godine bila domaćica.

- Svjestan sam da naš stil života nije običan - napisala je Christine u dokumentima i dodala:

- Cijenim koliko smo blagoslovljeni što živimo na ovaj način. Važno je, ne samo pružiti topli i ugodan dom našoj djeci, već ih i podučiti porodičnim vrijednostima i zahvalnosti - prenosi nene riječi NBC News.

Christine je navela da je njihov "bračni stil života, uključujući i dječiji, bio u skladu s dugoročno visokim prihodima Kevina.

Zahtjev za alimentacijom koji je podnijela dolazi nekoliko sedmica nakon što je zvijezda filma "Field of Dreams" napisala u izjavi podnesenoj 9. juna da je njegova bivša supruga odbila napustiti njihovu porodičnu kuću u Santa Barbari od podnošenja zahtjeva za razvod 1. maja.

Također, glumac tvrdi da su Christine i on potpisali predbračni ugovor koji navodi da imovina, koja je, kako je rekao, bila predbračna imovina - pripada njemu.

Pozivajući se na odredbe predbračnog ugovora, Kevinov pravni tim primijetio je da je Kevin tokom njihovog braka dva puta isplatio Christine po 100.000 dolara.

Prilikom vjenčanja i prve godišnjice te milion dolara nakon što je ona podnijela zahtjev za razvod.

Međutim, u svojoj nedavnoj tužbi, Christine je objasnila da nije spremna prihvatiti te isplate.

Kevin i Christine prvi put su objavili da se razvode prošlog mjeseca, nakon što je Christine podnijela zahtjev za razvod navodeći "nepomirljive razlike" kao razlog.