navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Kultna hrvatska grupa

Jasenko Houra za Faktor : Prljavo kazalište nije se raspalo, snimamo album, u augustu sviramo u Mostaru

Posljednjih dana u žiži interesovanja medija je informaciju o raspadu "Prljavog kazališta" nakon 45 godina, zbog nesuglasica između osnivača Tihomira Fileša i Jasenka Houre.

Objavljeno: 08.05.2022. u 21:19
get url
text

U petak je uslijedilo službeno očitovanje advokatskog tima Jasenka Houre, u kojem se navodi da se bend nije raspao, ali da će u budućnosti nastupati u drugačijem sastavu.

- Bend "Prljavo kazalište" nije se raspao, nego i dalje djeluje i aktivno radi na stvaranju novog materijala, kao i na planiranju budućih aktivnosti u obliku nastupa uživo i izdavanja albuma. Houra i dalje ostaje član "Prljavog kazališta". Notorna je činjenica da je Houra jedan od osnivača benda "Prljavo kazalište" i autor nekih od najvećih hitova "Prljavog kazališta". Javnosti, a pogotovo fanovima "Prljavog kazališta", suvišno je posebno objašnjavati ulogu Houre u "Prljavom kazalištu" – saopćili su iz advokatskog tima Jasenka Houre.

Jasenko Houra ističe da je umoran od poziva i natpisa u medijima posljednjih dana, ali da shvata da je to dio muzičke scene.

- "Prljavo kazalište" nastavlja rad i danas u 17 sati idem miksati najavni singl „Stare navike“. Nakon toga bi trebali snimiti i spot za tu pjesmu, a 16. maja bend se počinje uvježbavati za veliku turneju po regionu. Za sve naše nastupe sada je zadužen menadžer Damir Ramljak Tigar. Kada je u pitanju Tihomir Fileš, već duže vrijeme nismo u kontaktu. Mislim da se nismo čuli dvije godine. Imamo veliki broj zakazanih nastupa, a, između ostalog, u augustu bi trebali svirati i u Mostaru. U septembru nakon brojnih koncerata bi trebali objaviti album – kazao je za Faktor Jasenko Houra.